Veel belangstelling voor eerste geitenkeuring op kermis

Veel belangstelling voor eerste geitenkeuring op kermis

Antoon Vanneste uit Izegem won met zijn Saanengeitenbok Julien en werd gefeliciteerd door burgemeester Greet De Roo en organisator Carlos Lanckriet. Foto: evd

Ruiselede -

Het hele weekend was het kermis in Ruiselede en ook vandaag nog staan paardenkoersen op het programma en woensdag is er koers. Een hoogtepunt was alvast de eerste geitenkeuring.

De grote kermis werd vrijdagavond feeëriek ingeluid met het tweede Volksbal van de cultuurraad. Mede-initiatiefnemer en dj tijdens de openluchtfuif Bart Coopman kijkt tevreden terug. “De opkomst was groter en het weer was beter dan vorig jaar”, zegt hij. “Dat we biertjes en frisdrank aan één euro serveerden was een verrassing voor het publiek en werd erg gesmaakt.”

De laatste feestvierders gingen om twee uur slapen en droomden al van de derde editie die er zeker komt. 's Anderdaags presenteerde de Gezinsbond een stoepkrijtwedstrijd. De oudere jeugd kon zich 's avonds uitleven tijdens de Zwoele Zomernacht van KLJ en Rock D'Jazzter van Jeugdhuis Jester.

Geiten keuren

Op zondagmorgen werden de centrumstraten ingepalmd door honderden wandelaars van de kermiswandeltocht van WSV De Molenstappers. Velen hielden halt op de eerste geitenkeuring, georganiseerd door Carlos Lanckriet in de Poekevoetweg. Zes geitenrassen werden in zevenentwintig verschillende reeksen aan het scherp oog van een jurylid van de Vlaamse geitenfokkers onderworpen. Eén van de winnaars was Antoon Vanneste uit Izegem met Julien, zijn zes maanden oude witte Saanengeitenbok. Winnaars namen het op het einde van de dag nog eens tegen elkaar op.

Vandaag zijn nog meer dieren te bewonderen tijdens de Draf- En Vluchtkoersen in de Groeneweg. Op woensdag wordt traditioneel afgesloten met een wielerhoogdag met twee wedstrijden voor Nieuwelingen en Elite zonder contract en beloften.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio