Na zeven jaar opent Coupe de Nice weer de deuren

Na zeven jaar opent Coupe de Nice weer de deuren

Werner Van Torre friste de Coupe de Nice helemaal op. Foto: jwi

Knokke-Heist -

In de Parkstraat heeft het legendarische Coupe de Nice na zeven jaar de deuren weer geopend. Werner Vantorre (58) runt vanaf nu de zaak.

“Coupe de Nice is een absoluut begrip in Knokke-Heist”, zegt Werner Vantorre. “Niemand die het niet kent. Bovendien is het de enige zaak die in de memoires van het stadsarchief is opgenomen.”

Van 1959 tot 2010 waren Godelieve Van Houcke en Marcel Janssens eigenaar van de tearoom. “De naam hebben we behouden, maar nu is het meer een restaurant. Onze specialiteiten zijn vis, mosselen en schaaldieren, maar er staan ook vleesgerechten op de kaart”, legt Werner uit. “In januari kocht ik de zaak. In het verleden heb ik nog zaken gehad in Knokke-Heist en Brugge, van grillgerechten tot Thais. Gelet op mijn leeftijd is dit waarschijnlijk de laatste zaak die ik open.”

Sinds januari heeft de nieuwe chef de sleutel in handen. Ze zaak werd helemaal opgefrist met als blikvanger een foto van een mossel in zijn natuurlijke habitat. De foto van Nederlander Raymond Wennekes behaalde vorig jaar een tweede plaats op een internationale fotowedstrijd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio