TRIATLONMister T Gent

Nummer vier voor Amber Rombaut

Gent -

De zestiende editie van de Mister T Triatlon werd bij de vrouwen gewonnen door Amber Rombaut. De 19-jarige Gentse was in deze sprinttriatlon aan haar vierde zege toe.

“Nog twee verwijderd van het record van mijn moeder Françoise Wellekens”, klonk het na afloop. De ITZU-triatlete nam van bij de zwemstart het heft in handen. Bij de eerste wissel telde ze iets minder dan een minuut voorsprong op Mieke Suys. Tijdens het fietsen kon Rombaut haar voorsprong nog wat uitbreiden, zodat ze zonder al te veel druk aan haar loopfinale langs de Watersportbaan kon beginnen. Rombaut haalde het uiteindelijk met 1'56” op Suys. De derde plaats was voor Lies Vermont. Er waren 223 vrouwen op de afspraak.

“Ik heb er echt van genoten. De sfeer met de vele supporters, alles was top”, vervolgde Rombaut. “Met de speciale tijdritfiets, die ik van het team ter beschikking kreeg, reed ik zelfs nog sneller dan vorig jaar. Gelukkig had ik een motard voor me uitrijden zodat ik geen gekke manoeuvres moest maken om gedubbelde rensters voorbij te gaan. Nu vertrek voor een tiental dagen op stage naar Lanzarote om het WK in Rotterdam te kunnen voorbereiden.”

Ook Suys was met haar tweede plaats in de wolken.

“Ik ben het seizoen pas een maand geleden gestart omdat ik in april nog een chirurgische ingreep aan de sinussen heb ondergaan. Drie maand lang heb ik dan ook geen meter gezwommen. Maar ik doe het nog allemaal even graag, zeker in een prachtige thuiswedstrijd zoals deze. Volgende week start ik in Viersel.”

De sprinttriatlon werd gewonnen door Dennis Van Damme voor Dennis Dieussaert en Jasper Sabbe.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio