TRIATLONDEINZE

Stenn Goetstouwers van start tot aankomst

Deinze -

De halve triatlon van Deinze werd gewonnen door Stenn Goetstouwers. De 25-jarige triatleet uit Wuustwezel beheerste de wedstrijd van start tot aankomst.

“Ik ben er van bij de start nogal hard ingevlogen omdat ik ook de eerste vrouw wilde inhalen, die 35 minuten eerder was gestart. Maar de kloof was te groot om ook de Battle of the Sexes te winnen. Op de fiets had ik wel een super goed gevoel. Bij de laatste wissel telde ik al meer dan vijf minuten voorsprong op de eerste achtervolgers. Mijn volgende opdracht komt er volgende week al aan in Zell-am-See.”

Spanning was er wel voor de tweede plaats, waarin Arne Devliegher het uiteindelijk haalde van Kasper Lagae. Maarten Seghers legde beslag op de vierde plaats voor Whytic Priem, Bart De Vrieze en Michael Dewilde.

Bij de vrouwen werd het een demonstratie van Stefanie Adam. De volgende podiumplaatsen waren voor Sweta Meersman en Deborah Ghyselen. Femke Reynaert werd vijfde.

De triatlon-tweedaagse startte zaterdag met een sprinttriatlon. Die werd gewonnen door de 18-jarige SMO-atleet Eskill De Witte voor Raphael Amato en Pieter Vanhee. Ook bij de vrouwen werd het een SMO-zege met Karlien Claus voor Melanie Matthys en Frauke Timmerman. Een paar uur later stond er een proef van de T3-Series op het programma. Daarin was Peter Denteneer de snelste voor Erwin Vanderplancke en Tom Suetens.

In het teamklassement werd het voor SMO-Specialized de derde plaats. Voor Valerie Barthelemy werd het na Wuustwezel en het BK in Izegem de derde zege in een week tijd. Haar teamgenote Sara Van de Vel werd tweede, Kiara Lenaertz derde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio