ATLETIEKBK MEERKAMPENDEINZE - Jorg Vanlierde strandt in het laatste nummer

“Niet op mijn normale niveau”

“Niet op mijn normale niveau”

De afsluitende 1500-meterloop werd Jorg Vanlierde fataal. Foto: Marc Van Hecke

Deinze -

Favoriet Jorg Vanlierde moest zich op het BK meerkampen in Deinze tevredenstellen met zilver. Titels waren voor Nicasina Rossaert en Siel Heetesonne. Bij de senioren viel Yoika De Pauw uit met een blessure.

Na de eerste dag van de tienkamp stond Jorg Vanlierde bij de junioren met meer dan 200 punten voorsprong aan de leiding.

“Ik voelde natuurlijk wel dat de basisconditie er niet is. Dat wist ik uiteraard voor ik aan de opdracht begon. Vooral in de laatste proef, de 400 meter, betaalde ik toch al de tol van de geleverde inspanningen. Ook de kogel was niet denderend, maar in de overige proeven kon ik wel mijn oude niveau benaderen.” Op de tweede dag leek de voorsprong voldoende maar de afsluitende 1500-meterloop in 5'33"36 was fataal. Vanlierde strandde op 23 punten van de titel.

Bij de meisjes-junioren leidde ook Nicasina Rossaert na de eerste dag. De Waaslandse, die in het hoogspringen 1,73 meter haalde, werd met een totaal van 4.901 punten nationaal kampioen. Nog een gouden plak was er voor Siel Heetesonne. De AVLO-scholier, die na de eerste dag in vierde positie stond, pakte met een stevige 2'25"51 uit in de afsluitende 800 meter. Voor KAAG-cadet Jente Hauttekeete werd het met een totaal van 4.858 punten zilver in de achtkamp. Bryan De Backer pakte bij de scholieren zilver.

Voor Yoika De Pauw, uitgesproken titelfavoriet bij de elite, eindigde de wedstrijd nog voor hij goed begonnen was.

“In het allereerste nummer van de dag, de 100 meter horden, liep ik een contractuur op ter hoogte van de hamstrings”, aldus de STAX-atlete. “De pijn was te hevig om nog verdere risico's te nemen. Pech natuurlijk, want ik wou mijn prestatie van eerder op het seizoen in het Duitse Ratingen, waar ik 5.285 punten totaliseerde, nog eens bevestigen. Maar goed, ik ga me nu eerst nog wat concentreren op een paar herexamens, die ik in mijn derde bachelor handelswetenschappen voor de boeg heb. Mocht ik op tijd hersteld zijn, hoop ik nog te kunnen deelnemen aan het BK voor beloften begin september.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio