‘Bokes en Fekes’ moeten Warandepark doen rocken

‘Bokes en Fekes’ moeten Warandepark doen rocken

Al jaren een succes: boterhammen eten met een streepje muziek. Foto: rdb

Brussel -

Liefhebbers van het Nederlandstalige genre kunnen vanaf vandaag opnieuw hun hart ophalen aan de kiosk in het Warandepark. Boterhammen in het Park strijkt er al voor de 28ste keer neer. 's Avonds is het dan weer de beurt aan de idyllische Feeërieën.

Al 28 edities en toch gaat het nooit vervelen. Boterhammen in het Park is en blijft een succesvol recept van concertzaal Ancienne Belgique. Keer op keer weet programmator Marc Decock een gevarieerde affiche samen te stellen. Dat wordt vandaag al meteen bewezen met een optreden van Raymond van het Groenewoud, die er zijn veertig jaar Meisjes komt vieren.

“Ik wilde absoluut de week met een klepper van formaat inzetten”, zegt Decock. “Het programma is uiteindelijk een goede mix geworden van jong talent en vaste waarden. Als de insteek maar Vlaams- of Nederlandstalig is. Zwangere Guy moesten we bijvoorbeeld zeker programmeren. Hij heeft hier jarenlang in de keuken gestaan. En het is ook eens wat anders. Ik ben blij dat de hiphopscene aan het opborrelen is in Brussel. Artiesten genoeg om op het podium te zetten. Gezien ze 's middags moeten optreden, is er nog tijd genoeg om een eventuele avondshow elders in het land te combineren.”

Het wordt ook uitkijken naar het optreden van De Mens, een iets stevigere show. “We willen niet te truttig zijn in het park. Er mag gerust worden gerockt. En ja, ook ambtenaren en dagjesmensen kunnen dat appreciëren. We merken dat Boterhammen in het Park trouwens ook een plek is geworden waar er wordt afgesproken. We zouden wel graag wat meer anderstaligen aantrekken. Het is een natte droom van mij dat zij deze muziek ook zouden kunnen appreciëren.”

Na al die jaren spreken ze in de AB eerder over Bokes en Fekes. “Dat bekt veel makkelijker. En we zijn blij dat we ook voor de 14de keer de Feeërieën kunnen organiseren. Jaren geleden moesten we telkens alles afbreken aan het podium. Nu kunnen we alles met een gerust hart een hele week laten staan. Ik denk dat na al die jaren de formule zeker nog niet versleten is.”

De AB pakt trouwens uit met een verrassing van formaat in het programma van de Feeërieën. Zo zal de populaire band Girls In Hawaii op donderdag 24 augustus het park tot een rocktempel mogen omdopen. Vuurwerk gegarandeerd.

INFO

Het volledige programma is terug te vinden op www.abconcerts.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio