Parkkaffee 2017: “Mooie en rustige editie”

Parkkaffee 2017: “Mooie en rustige editie”

Er kwam veel volk naar Parkkaffee, editie 2017. Het buurtcomité spreekt van minder hinder dan tijdens vorige edities. Foto: DVH

Mariakerke -

Met zon en veel volk is gisteren Parkkaffee 2017 afgesloten. Na vier weken in plaats van de gebruikelijke acht, zoals de voorbije jaren. Uitbaatster Nani Rammant spreekt van een ‘mooie en rustige editie. “Als er klachten waren van buren, zijn die niet tot bij ons gekomen.” Buurtcomité Paardenkracht ziet een grote verbetering, maar blijft het moeilijk hebben met parkeer- en geluidsoverlast.

Parkkaffee 2017 was een beladen editie. In februari maakten de uitbaters, de familie Cassiman, bekend dat ze zouden stoppen met het zomerse festival. Ze vonden dat hun voorstel om van acht naar vier weken te gaan, nog altijd negatief werd onthaald in de buurt. “Dan geven we er de brui aan”, klonk het.

De beslissing bracht heel wat teweeg. Via sociale media lieten duizenden mensen weten dat ze Parkkaffee niet wilden missen. De familie besloot daarop om toch open te gaan, maar dus voor vier weken in plaats van de volledige zomervakantie.

Gisteren was de laatste dag. Met veel zon en veel volk was het een van de drukste dagen van de voorbije weken. Hoe ze de hele periode evalueren? “Het was een mooie en rustige editie”, zegt Nani Rammant. “Het weer was niet geweldig, maar op veel dagen hadden we toch een mooie opkomst. We hebben ook zeer mooie reacties gekregen. Veel mensen die op bezoek kwamen, zeggen hoe blij ze waren dat ze toch nog konden komen. Dat heeft veel deugd gedaan. Ja, het was een leuk seizoen.”

Wildplassen

Volgens Rammant is de overlast binnen de perken gebleven. “Er zijn in elk geval geen klachten tot bij ons gekomen. We hadden ook een goede firma voor het sfeerbeheer. Zij maakten elke avond een verslag voor de politie. Er waren af en toe wildplassers, maar die mensen werden daarop aangesproken.”

Buurtcomité Paardenkracht ziet een grote verbetering, nu de periode zo fors is ingekort. “28 of 62 dagen, dat maakt een groot verschil”, klinkt het. Maar volgens het comité blijven er problemen. “Op drukke dagen blijft de parkeeroverlast groot. In het weekend is er ook geluidsoverlast. Dan staat de muziek op het maximum, wat in een woonbuurt echt niet evident is.”

Of Parkkaffee een editie 2018 krijgt, is nog niet duidelijk. “Ik sluit het niet uit, maar de beslissing nemen we pas in december”, zegt Rammant. “We moeten eerst alles op een rijtje zetten en ook nagaan: loont het de moeite om voor een maand open te gaan? Dus of en hoe lang we het doen, valt nu echt nog niet te zeggen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio