Prinses Alexia gaat gewoon met de fiets naar de middelbare school

De Nederlandse prinses Alexia (12) gaat vandaag voor het eerst naar de middelbare school. Ze gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag en net als haar zus Amalia doet ze dat gewoon met de fiets.

tib

Het Nederlandse hof deelde op de eerste schooldag een filmpje en een foto van Alexia die, in een eenvoudige outfit en met een felgroen mandje op haar fiets, voor het eerst naar de middelbare school fietst. Sorghvliet ligt op elf kilometer van Villa Eikenhorst, waar de koninklijke familie woont, en Alexia zal elke dag met de fiets naar school gaan. Dat doet ze wel met beveiliging, al is dat niet te zien in het filmpje.

“Ze is er erg aan toe”, vertelde koningin Máxima aan het begin van de zomervakantie. “Alexia hoort de laatste twee jaar alleen maar verhalen over Sorghvliet. Deze docent, die docent. Natuurlijk is ze veel beter voorbereid dan toen Amalia aan haar middelbare school begon.”

Ook toen Amalia, de oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima, twee jaar geleden voor het eerst naar school ging, maakte de koning een foto die via sociale media verspreid werd. Zowel de outfits als de fietsen van de twee prinsesjes lijken erg op elkaar, al was het fietsmandje van Amalia wel knalroze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen