Stomdronken bestuurder die nog maar pas rijbewijs haalde, zaait onrust in centrum van Brussel

Stomdronken bestuurder die nog maar pas rijbewijs haalde, zaait onrust in centrum van Brussel

Foto: Archiefbeeld

Brussel -

Een dronken autobestuurder heeft maandagochtend voor heel wat onrust gezorgd in het Brusselse stadscentrum. De man leek op de voetgangerszone af te rijden. Met de gebeurtenissen in Barcelona in het achterhoofd, werd groot alarm geslagen.

De man werd maandagochtend omstreeks 09.00 uur opgemerkt in de omgeving van de voetgangerszone in de omgeving van het Beursgebouw. Zo werd hij gezien in de Lombaardenstraat en op het Brouckèreplein. Hij gedroeg zich vreemd en lapte alle verkeersregels aan zijn laars. Zo negeerde hij verschillende rode stoplichten.

Onder begeleiding van politievoertuigen en politiehelikopters die boven het voertuig cirkelden, werd de wagen weggeloodst van de voetgangerszone en tot stilstand gebracht aan het Justitiepaleis. Daar bleken de twee voorbanden van de wagen plat te staan, mogelijk door een aanrijding met een trottoir, en bleek de bestuurder stomdronken.

“Er was geen enkele link met terreur en we hebben een onderzoek geopend voor kwaadwillige belemmering van het verkeer”, zegt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx.

“Hij kan nog steeds niet verhoord worden,” zegt Geerinckx. Nog volgens het parket had de jongeman zijn rijbewijs pas vier maanden geleden behaald.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees