Vrouw op klaarlichte dag doodgeschoten achter loket van ACV-kantoor

Diest - In een kantoor van het ACV in het centrum van het Vlaams-Brabantse Diest is maandagmiddag een vrouw neergeschoten. De vrouw is overleden. De klopjacht op de voortvluchtige dader is volop bezig.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse in de Koning Albertstraat. De straat is volledig afgesloten. De feiten speelden zich af in het kantoor van het ACV-dienstencentrum en worden bevestigd door de korpschef van de zone Demerdal-DSZ. 

Volgens omstanders zou de dader zou het kantoor van de christelijke vakbond binnengestapt zijn en een nummertje getrokken hebben voor de wachtrij. Daarna stapte hij op de vrouw af en schoot haar neer. Daarop liep de man met een helm onder de arm naar buiten en zei hij in het Engels: "Mijn taak is volbracht." Op het moment van de schietpartij, waren er verschillende personen in de wachtzaal/ Onder hen ook een kind. Die getuigen worden opgevangen door slachtofferhulp.

Motor

Volgens Radio 2 Vlaams-Brabant is het slachtoffer een vrouw uit Rotselaar. De dader zou met een motor aan het ACV-kantoor zijn aangekomen, maar het is niet duidelijk of hij het voertuig ook gebruikte om te vluchten. De politie is naar hem op zoek.

 Later vanmiddag komen ook het gerechterlijk lab en een wetsdokter naar de plek van het incident. Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij en of de dader en het slachtoffer elkaar kenden. Meer details ontbreken voorlopig nog.

Kijklustigen worden op afstand gehouden en de brandweer plaatste schermen in de Koning Albertstraat. De handelaars in de afgebakende zone hebben hun zaak gesloten. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees