Twintigers maken indruk: al 2.000 klanten voor studentenpop-up BiBB

Twintigers maken indruk: al 2.000 klanten voor studentenpop-up BiBB

Vanuit het niets een bloeiende zaak neerzetten, het is straf wat BiBB doet. Foto: IF BIBB

Gent -

BiBB, het pop-uprestaurant op de bovenste verdieping van NEST, heeft dit weekend zijn tweeduizendste klant ontvangen. Straf, voor een project van drie jonge twintigers zonder werkervaring.

Sophia De Serrano viel zaterdag de eer te beurt om als tweeduizendste klant aan te schuiven in BiBB, het pop-uprestaurant in NEST, de oude stadsbibliotheek aan de Zuid. Ze kreeg een cocktail en werd de hele avond in de watten gelegd.

BiBB, wat staat voor bar, bites en beats, is open sinds begin juli. Het is een groot succes, wat zelfs de initiatiefnemers verrast. Het verhaal van Leander Beuckels (24) , Stef Heungens (24) en Harold De Brabandere (23) is opmerkelijk. De eerste twee zijn pas afgestudeerd, respectievelijk in bestuurskunde en bedrijfseconomie, en communicatiewetenschap. De Brabandere (23) is laatstejaarsstudent marketing.

“Toen bekendraakte dat de oude stadsbibliotheek een tijdelijke invulling zou krijgen, zijn we op de kar gesprongen”, zegt Heungens. Hij staat zelf met De Brabandere in de keuken. “Neen, we zijn geen profs. Harold heeft wel drie jaar een vakantiejob gedaan in de ­Auberge du Pecheur in Deurle.”

BiBB serveert ‘fusion tapas’ met invloeden uit de Aziatische, Franse en Mexicaanse keuken.

Vanuit het niets een bloeiende zaak neerzetten, het is een straffe stunt voor zo’n jonge mensen. “Het is niet altijd simpel”, zegt Stef. “Je moet je organiseren, leveranciers zoeken, zorgen dat alles draait. Maar ik denk dat wij laten zien wat je met hard werken, doorzettingsvermogen en het nodige geluk voor elkaar kunt krijgen.”

BiBB blijft nog open tot eind september. Daarna gaan de twee oud-studenten reizen. En op zoek naar een echte job. “Of naar het volgende project”, zegt Leander.

INFO

Van donderdag tot zondag, telkens van 12 tot 14 en van 18 tot 1 uur. In het weekend zijn er regelmatig deejaysets. www.bibb.gent

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio