Hilariteit om cannabisplant aan stadhuis van Gent: "nieuwe bron van inkomsten?"

Gent -

“Alternatieve geneeskunde voor de burgemeester?” of “een nieuwe manier van inkomsten nu ze niet langer mogen cumuleren?” Op sociale media verscheen maandagochtend een foto van een cannabisplant die in de bloembakken van het stadhuis van Gent groeide.

Tussen de petunia's en de andere bloemen die in de bloembakken aan het stadhuis groeien, had een voorbijgangers zijn oog laten vallen op een verdachte frisgroene plant. Hij nam er een foto van en plaatste die op sociale media. Al snel volgden de reacties, de ene al grappiger dan de andere.

Op het stadhuis was men zich echter van geen kwaad bewust en was het duidelijk niemand opgevallen dat de softdrugs er zomaar voor het grijpen lagen. De lokale politie van Gent, die vlakbij zit, had het bericht ook gelezen en ging voor alle zekerheid toch maar een kijkje nemen. “We hebben die plant intussen verwijderd. Het ging effectief om een cannabisplantl”, klinkt het bij de lokale politie van Gent.

Hoe die daar is terechtgekomen, is niet duidelijk. Maar het toont wel aan dat de plantjes ook perfect in open lucht groeien en dat er geen grote installaties en kunstlicht voor nodig zijn. Tenzij je snel veel opbrengst wil, natuurlijk. Het plantje aan het stadhuis was nog niet klaar voor de oogst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees