Food

Iemand zin in een pannenkoek met frikandel speciaal?

Iemand zin in een pannenkoek met frikandel speciaal?

Foto: Facebook

Een pannenkoek met daarin enkele frikandellen, mayonaise, ketchup en uitjes. Met dat gerecht lokt het restaurant Brinks uit Zeddam in de Nederlandse provincie Gelderland heel wat klanten naar de zaak en die klinken unaniem lovend over de creatie. Zou jij je er aan wagen?

Een frikandel speciaal, maar dan tussen een pannenkoek die werd dubbelgevouwen. Met die 'lekkernij' kwam kok Luc Peters van restaurant Brinks drie jaar geleden af. Het gerecht belandde eerst als grapje op de menukaart, maar is ondertussen een flinke hit geworden. Toen het restaurant onlangs een foto van de Frikandel Speciaal Pannenkoek op Facebook deelde, ging het nog eens stevig viraal.

Om nog wat extra calorieën voor te schotelen, wordt de pannenkoek vergezeld van extra sausjes en uitjes en een mandje frietjes. "Dit is het beste van twee werelden", klinkt het onder andere in de commentaren.

Dat is ook een van de zaken die de kok voor ogen had toen hij zijn gerecht bedacht. "We willen blijven vernieuwen in de keuken en werelden samenbrengen. Hij is echt superlekker", klinkt het. Peters laat bovendien ook nog weten dat hij ondertussen al aan een nieuwe creatie aan het werken is.

Corrigeer