Verdachte moord Diest geeft zichzelf aan

Verdachte moord Diest geeft zichzelf aan

De politie heeft in de vooravond een man gearresteerd die ervan wordt verdacht eerder op de dag een 38-jarige loketbediende uit Rotselaar te hebben doodgeschoten in Diest. De politiediensten hielden een grote klopjacht maar de man gaf zich naar verluidt zelf aan bij de politiezone BRT (Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo). Dat is bevestigd door het parket van Leuven.

Vanochtend is in een kantoor van het ACV in het centrum van het Vlaams-Brabantse Diest een vrouw neergeschoten. De vrouw overleefde het schot van dichtbij niet.

Volgens omstanders zou de dader het kantoor van de christelijke vakbond binnengestapt zijn en een nummertje getrokken hebben voor de wachtrij. Daarna stapte hij op de vrouw af en schoot haar neer. Daarop liep de man met een helm onder de arm naar buiten en zei in het Engels: “Mijn taak is volbracht.” Op het moment van de schietpartij, waren er verschillende personen in de wachtzaal. Onder hen ook een kind. Die getuigen worden opgevangen door slachtofferhulp.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse in de Koning Albertstraat. De straat werd volledig afgesloten.

Motor

Het slachtoffer is een 38-jarige vrouw uit Rotselaar en moeder van een zoontje. De dader nam de vlucht op een motor.

Later vanmiddag kwamen ook het gerechtelijk lab en een wetsdokter naar de plek van het incident. Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij en of de dader en het slachtoffer elkaar kenden. Meer details ontbreken voorlopig nog.

Kijklustigen worden op afstand gehouden en de brandweer plaatste schermen in de Koning Albertstraat. De handelaars in de afgebakende zone hebben hun zaak gesloten.

Lees hier het verhaal

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees