Boudewijn (69) was de snelheidsduivels in zijn straat beu. Dus bedacht hij een geniaal plan

© Flitspaal

In de tuin van Boudewijn De Schepper (69) uit Broekelken in Adegem staat sinds kort een flitspaal. Geen foutje van de politie, maar een kunststukje van de zestiger. “Ze rijden hier soms dubbel zo snel als toegelaten. Ik kon niet langer niets doen.”

Matthias Colpaert

Een metalen flitspaal die als twee druppels water op ‘de echte’ exemplaren lijkt. Boudewijn De Schepper spaarde duidelijk kosten noch moeite om de hardrijders in zijn straat te waarschuwen. “Ik werkte in totaal zo'n drie maanden aan de flitspaal, maar uiteraard telkens tussen mijn andere taken door”, zegt Boudewijn. “De politie voerde hier begin dit jaar enkele metingen uit. Daaruit bleek dat men hier soms dubbel zo snel reed als de toegelaten vijftig kilometer per uur. Je moet weten dat hier vlak aan mijn woning een weggetje ligt richting een speelplein. De kinderen komen hier dus vaak de weg opgedraaid. Als er dan iemand met 100 kilometer per uur door de straat vlamt, is dat levensgevaarlijk. De situatie hield mij lang uit mijn slaap, ik moest en zou iets ondernemen.”

Uiltjes

Maar Boudewijn heeft het niet enkel goed voor met de kinderen uit de buurt, hij is ook een fervent vogelliefhebber. “De flitspaal is dan ook een uilenkastje. Nu is het uiteraard nog te vroeg, maar na volgende winter hoop ik hier een uiltje aan te treffen. Al denk ik dat de duiven ook wel fan zullen zijn van mijn flitspaal.” Foto's nemen of filmen doet Boudewijn niet. “Maar ik zorgde wel dat de paal kan flitsen. Ik testte het onlangs even uit tussen 23 uur en middernacht. Als ik wagens metveel te hoge snelheid hoorde naderen, drukte ik op de toets. Ik kan u verzekeren dat ze plots een stuk minder snel reden. Enkelen waren zelfs zo benieuwd dat ze nog een toertje maakten om nog eens te passeren”, lacht Boudewijn. “Ach, ik wil niemand nodeloos doen schrikken. Ik wil gewoon dat de mensen zich houden aan de maximumsnelheid in de deze smalle straat met veel kinderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen