Deze handelaars gaan de strijd aan met de baanwinkels en leveren thuis na een click

Deze handelaars gaan de strijd aan met de baanwinkels en leveren thuis na een click

Groep handelaars die meestapten in het systeem, samen met mensen van beedrop en burgemeester Keerbergen. Foto: evb

Keerbergen / Haacht / Boortmeerbeek / Kampenhout -

Een heel aantal handelaars uit Keerbergen, Kampenhout, Boortmeerbeek en Haacht bundelen de krachten om via het onlineplatform beedrop.be een vuist te maken tegen supermarkten en op een eenvoudige manier verse producten online te kunnen aanbieden.

Wie niet goed ter been is, geen tijd heeft of gewoon niet graag winkelt kan in de grote regio voortaan terecht op het onlineplatform beedrop.be. Thuis achter de computer bestelt u versproducten van de lokale bakker, beenhouwer of drankencentrale en (voorlopig) eens per week, wordt alles gebundeld samen bij u thuis geleverd. Beedrop.be introduceerde het platform al in het Gentse, dinsdag gaat het ook in een groot stuk van Vlaams-Brabant opereren.

“De eindklant betaalt net hetzelfde als in de winkel en toch is de handelaar mee met e-commerce. Iedereen weet dat de kleinhandel serieus onder druk staat”, zegt Stefan Van Overbeke van Beedrop.

'Last mile'

Ook boeren die versproducten leveren, kunnen in de formule stappen. “Voor de klant én handelaar verkleinen we zo de gekende ‘last mile’.”

De bestellingen moeten voorlopig tegen dinsdagavond worden doorgegeven en 24 uur later krijgt u de bestelde producten thuis geleverd. “Door koelsystemen zijn de boodschappen zelfs verser. Wanneer u winkelt maakt u vaak tussenstops. Dat gebeurt hier niet.”

De lokale handel is alvast erg blij met het initiatief. Tientallen, soms concurrenten, stapten al in de formule.

“Met heel veel plezier”

Bakkerij Allemeersch uit Kampenhout vindt het een toegevoegde waarde. “Hoewel winkelen voor sommigen een sociale bezigheid is, ligt dat voor velen anders. Wij nemen dus met heel veel plezier deel”, zegt Rudy Allemeersch. “Het is een antwoord op de grootwarenhuizen. Thuisleveringen doen we al langer, maar logistiek is het makkelijk om dat in elkaar te boksen. Vooral daar is beedrop een toegevoegde waarde”, legt hij uit.

Dimitri Pikaerts van de gelijknamige slagerij uit Keerbergen wilde al langer een onlineplatform. Eindelijk krijgt hij wat hij wil. “We weten dat we mee moeten evolueren. In Keerbergen staan werken voor de deur. Ook al blijven wij gevrijwaard, zal dit zeker impact hebben op de verkoop”, verduidelijkt hij. “Tweeverdieners hebben gewoon niet meer de tijd om verschillende winkels binnen te stappen. Grootwarenhuizen waar alles onder een dak zit zijn meestal het alternatief. Dat kunnen we nu perfect counteren, en bovendien wordt het thuis geleverd.” Beiden bejubelen de prijzenpolitiek die hetzelfde blijft als in de winkel: “Eigenlijk heb je nu geen reden meer om niet bij de kleinhandel te bestellen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees