Doodsoorzaak Anja (47) blijft een mysterie, maar haar vriend wordt nu wel verdacht van doodslag

Doodsoorzaak Anja (47) blijft een mysterie, maar haar vriend wordt nu wel verdacht van doodslag

Foto: vrs

Kortenaken -

Paul B., de man die werd aangehouden nadat zijn vriendin Anja V. dood in haar woning in Kortenaken werd gevonden, wordt verdacht van doodslag. De speurders worden niet veel wijzer uit de verhoren van de man.

Paul B. werd vorige week aangehouden op verdenking van schuldverzuim. Die verdenking is nu veranderd naar verdenking van doodslag. De man werd donderdag in zijn huis in de Uilstraat in Kortenaken aangetroffen terwijl zijn vriendin Anja (47) al enkele dagen dood in de zetel lag. De politie was naar het huis gestuurd door de zus van het kapster. Ze had al een tijd niets meer had gehoord van haar zus.

LEES OOK: Ongeruste familie vraagt politie kijkje te nemen in woning en die doet lugubere ontdekking

De vriend van het slachtoffer was volgens het Leuvense parket ook in de woning. Hij was erg verward en kon niet meteen officiële verklaring over de dood van zijn vriendin afleggen. “We vorderden de onderzoeksrechter tegen de man op verdenking van schuldig verzuim”, zei Nele Michiels van het Leuvense parket vrijdag.

Autopsie

De man werd ondertussen verhoord door de politie, maar veel wijzer raakten de speurders niet uit dat verhoor. “Hij ontkent de betrokkenheid bij het overlijden en kan ook geen sluitende verklaring geven over wat er zich in het huis heeft afgespeeld. Hij wordt nu verdacht van doodslag”, zei Helene Tops, woordvoerder van het parket maandag.

Om de doodsoorzaak van de vrouw te achterhalen werd der donderdag een autopsie op het lichaam van de vrouw uitgevoerd. “Die is ondertussen gebeurd, maar de doodsoorzaak kon voorlopig niet met zekerheid bepaald worden. Er is nog steeds geen echte duidelijkheid aan wat de vrouw overleed”, aldus Tops.

Het onderzoek van de lokale recherche van PZ Hageland en onder leiding van de onderzoeksrechter loopt nog volop. Op het lichaam werden donderdag op het eerste zicht geen sporen van geweld aangetroffen. Paul had een hoofdwonde en werd overgebracht naar het ziekenhuis. In een eerste reactie zei hij dat hij was gevallen.

Volgens de buurtbewoners woonde het koppel nog maar een zestal maanden in het huis in de Uilstraat. Anja en Paul, afkomstig uit Sint-Truiden, waren nog maar zo’n 1,5 jaar samen. Volgens een welingelichte bron was Paul, toen de politie de ontdekking deed, niet onder invloed van alcohol. Een mogelijke piste is dat de man van de wereld was omdat hij heel wat pillen innam. In het huis zou ook heel wat medicatie zijn gevonden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees