Vier meisjes missen laatste tram in Oostende, maar krijgen lift van de verkeerde mannen

Oostende - In Oostende is in de nacht van maandag op dinsdag een wagen gecrasht die gevlucht was voor een alcoholcontrole. Drie inzittenden, onder wie twee meisjes uit Leuven die even daarvoor opgepikt werden toen ze aan het liften waren, werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie 15-jarige en één 14-jarige meisjes uit Leuven vroegen in de Adolf Buylstraat in Oostende een lift richting Westende nadat ze hun laatste tram hadden gemist. Ze stapten in de Peugeot 207 van een 19-jarige man uit Le Roeulx. In de wagen bevond zich ook een minderjarige passagier, eveneens uit de streek van La Louvière. Even later stapte nog de 17-jarige Waalse vriendin van de bestuurder in. Op dat moment zaten dus zeven mensen in de auto.

Twee liftsters sprongen even later uit de wagen toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole in de gaten kregen. Met de achterportieren nog open stoof de auto met Franse nummerplaat met hoge snelheid weg. Een motorrijder van de politie zette de achtervolging in. 

De wagen reed via de Petit Paris de Nieuwpoortsesteenweg in, waar hij met hoge snelheid - er zouden snelheden tot 160 kilometer per uur zijn gehaald - geflist werd ter hoogte van de flitspaal. De wagen reed door de wegenwerken en crashte aan het kruispunt met de Northlaan. Omdat er sprake was van mogelijk vijf slachtoffers werd het medisch interventieplan afgekondigd.

De brandweer en de politie bevrijdden uiteindelijk vier personen uit het verhakkelde voertuig. Twee jongens en twee jonge lifsters. Zij werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een vijfde persoon, vermoedelijk de bestuurder, is uit het wrak weggevlucht.

Door het ongeval was ook een gaslek ontstaan bij de wegenwerken. De gasmaatschappij kwam ter plaatse om het lek te herstellen. Het kruispunt was urenlang afgesloten voor het verkeer. De lokale politie onderzoekt de zaak. De wagen stond geseind. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees