Club uit Lier gaat voor wereldrecordpoging: meer dan 116 uur non-stop poker

Club uit Lier gaat voor wereldrecordpoging: meer dan 116 uur non-stop poker

Foto: AP

Lier -

De Belgische Pokerliga, een club uit Lier, wil vanaf woensdag een wereldrecordpoging wagen voor non-stop live poker. Het record staat nu op bijna 116 uur. De poging is ook een oproep naar de overheid voor een “regularisatie binnen een wettelijk kader”.

De recordpoging start woensdag om 15 uur in het clublokaal in Lier. De leden willen beter presteren dan de 115 uur en 51 minuten non-stop live poker. “Dat record staat nu al zeven jaar op naam van Phil Laak, gekend als The Unabomber, in Las Vegas. De recordpoging werd toen live uitgezonden en werd gevolgd door meer dan 15.000 kijkers”, klinkt het.

Ook BPL wil de recordpoging live streamen. Naast het pokerspel wordt gepoogd met twee croupiers het wereldrecord non-stop kaarten delen op minstens 48 uur te zetten. De beelden worden volgens de organisatie bovendien opgestuurd naar ‘Guinness World Records’, in de hoop zo een officiële erkenning in de wacht te slepen.

De wereldrecordpoging is tegelijkertijd een oproep naar minister van Justitie Koen Geens (CD&V), bevoegd voor de Kansspelcommissie. “Momenteel wordt poker voor beperkte inleg slechts gedoogd door de Kansspelcommissie, maar is het binnen geen enkel bestaand wettelijk kader toegestaan”, stelt de organisatie. “Bijgevolg zijn er verschillende grijze zones die de pokerclubs zelf invullen naar eigen inzien en goede wil. BPL vraagt om een regularisatie binnen een wettelijk kader, al dan niet met een centraal regulerend orgaan en een pakket van vooropgestelde afspraken.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio