WielrennenElite met contract 57STE DRUIVENKOERS VANDAAG IN OVERIJSE - Frederik Veuchelen weet nog niet of dit afscheidstournee is

“Uitbollen is niet aan mij besteed”

“Uitbollen is niet aan mij besteed”

Fred Veuchelen: “Ik voel mij mentaal nog prima, en ik train en fiets nog heel graag.” Foto: BELGA

Werchter -

Fred Veuchelen, straks 39 en prof sinds 2004, weet nog niet of hij aan zijn langgerekte afscheidstournee bezig is. Wat hij wel weet, is dat hij in afwachting van die beslissing zeker al geen gas zal terugnemen. Ook vandaag niet in de Druivenkoers in Overijse.

Steeds inzetbaar en bereid om het beste van zichzelf te geven is deze oude krijger altijd wel geweest.

“Zo was ik vorige week aan de slag in de Ronde van de Limousin en vervolgens, met maar één dag recuperatie, in de GP Scherens in Leuven. Druk zal je zeggen? Ik heb al zotter en meer beladen programma's op mijn bord gekregen. De eerste drie ritten in de Limousin, vanwege de vijftigste editie wat extra zwaar gemaakt, leed ik wat onder de hitte, alhoewel er conditioneel geen vuiltje aan de lucht was”, vertelt Veuchelen.

“Dat bewees ik de laatste dag toen de thermometer tien streepjes zakte en de regen bij bakken uit te hemel viel. Tot mijn grote blijdschap en ergernis van de concurrenten. Met slechts één dag ertussen stond ik zondag in Leuven aan de start in wat eigenlijk een thuiswedstrijd is en waar ik in 2010 derde werd op het BK. In de persoon van Kenny Dehaes misten wij met de ploeg van een haar de zege en zelf heb ik mij daar echt wel geamuseerd.”

Net als Leuven is de Druivenkoers in Overijse een 1.1-wedstrijd en dat zijn wedstrijden die een team als Wanty prima liggen.

“In beide plaatsen hebben wij al uitstekend gepresteerd. Van de vorige zeven edities in Overijse namen wij er in de personen van Bjorn Leukemans en Jerome Baugnies niet minder dan zes voor onze rekening. Ik deelde met laatstgenoemde de kamer in de Limousin en ik kan je verzekeren dat hij al helemaal op de Druivenkoers gefocust was. De concurrentie is bij deze gewaarschuwd, want als Baugnies zijn zinnen op iets heeft gezet...”

Blijf de vraag of de toeschouwers op al deze plaatsen Veuchelen een laatste keer in zijn hoedanigheid van actief renner zullen begroeten?

“Ik wist dat die vraag zou komen, maar om een antwoord te geven is het nog iets te vroeg. Als ik eerlijk ben: jonger word ik er niet op en fysiek begint het stilaan te wegen. Maar ik voel mij mentaal nog prima, en ik train en fiets nog heel graag. De ambitie om er nog een jaar bij te doen is er en ik sluit het zeker niet uit. Er zal in de komende weken gepraat en nagedacht worden. De beslissing zal deels van mezelf en deels van de ploegleiding afhangen. Eindigt het verhaal van het wielrennen, dan is dat gewoon het begin van wat anders. Ik zal zeker niet actief blijven om mijn afscheid voor mij uit te duwen. Wat mij wel deugd deed, was dat ik in Leuven omstuwd werd door mensen die mij vroegen er toch nog een jaartje bij te doen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio