Vandalen overgieten auto’s met bijtend zuur na festival

Reet / Rumst -

Tijdens de Reetse Lichtfeesten zijn drie wagens met een bijtend zuur overgoten. De politie is gestart met een onderzoek naar de dader(s) en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

De Reetse Lichtfeesten ontvingen ruim 18.000 bezoekers. Blijkbaar reageerde achteraf niet iedereen even enthousiast op de prestatie van de bewoners van de Predikherenveldenwijk, die hen met ruim 15.000 theelichtjes en een veelkleurig lichtspektakel welkom heetten.

Enkele wagens die in de nacht van vrijdag op zaterdag op parking B aan de Predikherenhoevestraat gestald waren, werden met een zuur overgoten, waardoor de beschermende laklaag begint af te bladeren. In de buurt werden ook de banden van enkele fietsen stukgesneden.

De gedupeerden plaatsten allemaal een bericht op Facebook en kwamen zo te weten dat in totaal drie wagens op deze manier zwaar beschadigd raakten. Het zwaarst getroffen was de auto waarmee Amber Rypens uit Rumst naar het evenement kwam.

“Ik heb vrijdagavond mijn wagen op de voorbehouden parkeerweide achtergelaten en bleef na een nachtje stappen bij kennissen in de buurt slapen. Toen ik de dag daarna wou terugkeren, zag ik dat mijn auto met iets overgoten was. Blijkbaar een zuur, want pas achteraf zag ik dat de schade nog groter was dan eerst gedacht.”

Lukraak gekozen?

“Omdat het om een oudere wagen gaat en ik hem eigenlijk volledig zou moeten laten herspuiten, gaat het om een total loss. Je zal begrijpen dat ik wat graag de dader zou kennen. Ik denk dat de dader of daders mijn wagen lukraak kozen, want ook de wagens die ernaast geparkeerd stonden, werden overgoten, zij het iets minder.”

De organisatoren van de Lichtfeesten zijn erg aangeslagen door dit vandalisme. “Het is al moeilijk om voldoende parkeerplaatsen te vinden”, zegt Leo Buelens. “We prijzen ons gelukkig dat we die parking B in de onteigeningszone van een mogelijk doorgetrokken expresweg nog mogen gebruiken. Aan de ingang ervan staan onze mensen tot na middernacht en tot dan hebben ze niets verdachts gezien.”

INFO

Getuigen die iets verdachts gezien hebben, kunnen dit melden via info@politiezonerupel.be of tel. 03-443.09.00.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees