Bobbejaanland sluit populaire achtbaan ‘Typhoon’ na botsing met vijf gewonden

Bobbejaanland sluit populaire achtbaan ‘Typhoon’ na botsing met vijf gewonden

Pretpark Bobbejaanland heeft een van hun populairste attracties gesloten nadat vorige week twee karretjes onzacht met elkaar in aanraking kwamen. Vijf bezoekers raakten daarbij gewond en sindsdien heeft achtbaan ‘Typhoon’ de deuren gesloten. “We zijn nu bezig met testen en hopen de attractie tegen het weekend opnieuw gekeurd te krijgen”, zegt commercieel directeur Peggy Verelst.

Eén van de karretjes van de achtbaan weigerde vorige week af te remmen na een ritje en botste, met lange snelheid, tegen een kar die net omhoog getakeld zou worden. Het ging om een kleine botsing waarbij vijf personen lichtgewond raakten. Twee van hen werden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht, maar keerden volgens Bobbejaanland later op de dag weer terug. “Het ging dus blijkbaar echt wel om erg lichte verwondingen”, zegt Verelst. Keuringsinstantie TÜV, medewerkers van het pretpark en de Duitse fabrikant van de achtbaan Gerstlauer onderzoeken het incident en hebben beslist om de attractie voorlopig te sluiten.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat zich een incident voordoet met attracties van het Duitse Gerstlauer. In het Spaanse pretpark Parque de Atracciones in Madrid botsen eveneens twee treinen van een achtbaan op elkaar. Daarbij raakten tientallen bezoekers gewond. In 2015 deed zich een gelijkaardig incident voor in het Britse Alton Towers. Twee karretjes botsten en vijf mensen raakten gewond. Bij twee van hen moest later een been geamputeerd worden.

Populaire attractie

De 26 meter hoge achtbaan opende in 2004 de deuren. Bezoekers gaan vier keer over de kop en dat met een topsnelheid van 80 kilometer per uur. De ‘Typhoon’ kostte Bobbejaanland zo’n 5 miljoen euro.

Corrigeer

MEER NIEUWS