VIDEO. Buurtbewoner filmt hoe koppel zonder blozen zijn grofvuil dumpt in Aalst: “Mensen kennen geen schaamte meer”

Aalst -

Zonder schaamte of zonder scrupules een volledige aanhangwagen afval uitladen en doodleuk terug naar huis rijden. Het is weinigen gegeven, maar een ouder koppel had er dinsdagmiddag in Aalst geen enkel probleem mee. Een buurtbewoner kon het hele tafereel filmen en zette het filmpje én zijn verontwaardiging op Facebook.

Sluikstorters zijn een doorn in het oog van velen, maar een ouder koppel maakte het dinsdagmiddag wel heel bont in Aalst. Rond 16.45 uur reed het koppel met een gevulde aanhangwagen de parking op van de moskee aan de Moorselbaan in Aalst, om even later zonder schaamte hun afval uit te laden en te dumpen.

300 meter van containerpark

“Op de plaats waar het koppel stopte, staat een container voor de inzameling van kledij”, klinkt het bij buurtbewoner Marcel D’Hoe, die het tafereel filmde. “Het sluikstorten is eigenlijk al maanden bezig, maar meestal gebeurde het ’s nachts.”

Tot dinsdag dus. Op de beelden die Marcel kon maken is duidelijk te zien hoe het koppel rustig de parking van de moskee opgereden komt, en hun aanhangwagen vol afval uitlaadt zonder gêne. “Je ziet hen zelfs doodleuk een gezelschapsspel aan een kind uit de buurt geven”, zegt Marcel. “Het ergste is dat het containerpark amper 300 meter verderop ligt”, zegt Marcel. “De mensen kennen geen schaamte meer.”

De buurtbewoner speelde de beelden door aan de politie, die een onderzoek startte.

Corrigeer

MEER NIEUWS