Agfa-Gevaert bestudeert afsplitsing van afdeling

Agfa-Gevaert bestudeert afsplitsing van afdeling

Christian Reinaudo Foto: Photo News

Mortsel -

De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert gaat bestuderen of een afsplitsing van de afdeling HealthCare IT interessant is. Volgens CEO Christian Reinaudo “lijdt de rest van de groep enigszins door een gebrek aan focus”, klonk het woensdag.

Tijdens een meeting voor onder meer analisten ging CEO en voorzitter Reinaudo dieper in op de aankondiging dat zijn bedrijf overweegt de HealthCare IT-activiteiten onder te brengen in een aparte entiteit. Daarvoor werd een studie opgestart. Volgens Reinaudo kwam de studie er op vraag van de raad van bestuur, maar staat de directie mee op dezelfde lijn.

De aanleiding komt er volgens hem door een gebrek aan focus. “Het feit dat de IT-afdeling nu zo gepositioneerd staat om te groeien, haalt veel aandacht weg van de traditionele activiteiten”, aldus Reinaudo. “Als je de twee zaken scheidt, zelfs tot op de legale entiteiten en de rapportage, dan eindig je mogelijk met een betere focus op de andere bedrijfsonderdelen.”

Geen timing

Hij ontkende ook met klem dat de plannen te maken hebben met de eerdere overnameplannen van Agfa door het Duitse CompuGroup Medical. “De zaken zijn totaal niet verbonden. CompuGroup was een jaar geleden. De gesprekken zijn volledig voorbij omdat we geen akkoord konden vinden”, klinkt het.

Reinaudo gaf aan dat de raad van bestuur geen timing heeft opgelegd, maar wel dat het werk grondig moet gebeuren. Die studie moet allerlei aspecten bekijken, waaronder de - zware - pensioenlast die de groep meetorst.

Onder HealthCare IT vallen voornamelijk softwareoplossingen voor ziekenhuizen. De betrokken activiteiten zijn goed voor 20 procent van de groepsomzet en ongeveer de helft van omzet van de HealthCare-divisie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio