VOETBAL1STE PROVINCIALEHET NIEUWE SEIZOEN VAN VK LIEDEKERKE - Yannick Vander Voorde nieuwe Liedekerkenaar

“Pas gehuwd en ook verhuisd”

“Pas gehuwd en ook verhuisd”

Yannick Vander Voorde: “Ik trek me zowel als diepe spits en als flankaanvaller uit de slag.” Foto: dsj

Liedekerke -

Liedekerke is slechts een dorpje, maar toch slaagt men er op de Heuvelkouter in om jaar na jaar de spelersgroep te stofferen met een kransje Liedekerkenaren. Yannick Vander Voorde (22) is de jongste Liedekerkenaar die aan boord werd gehesen.

Je komt over van Grimbergen, maar toch fiets je naar de training?

Yannick Vander Voorde: “Ik ben een nieuwe Liedekerkenaar. Ik ben pas gehuwd en samen met mijn Ternatse vrouw Melissa De Leener ben ik ook meteen verhuisd naar een woonst op een handvol minuutjes van de Heuvelkouter.”

“Ik kende hier geen enkele speler en ik diende dus even aan te passen, maar ik werd met open armen ontvangen en voel me al helemaal thuis. De club hield de meeste spelers aan boord waardoor ik er toch een tikje voor bevreesd was dat ik als een indringer zou worden beschouwd, maar dat bleek geen enkel ogenblik het geval.”

Sportief lijkt de verhuizing van Grimbergen naar Liedekerke een stap terug?

“Ik was aan een nieuwe uitdaging toe. Ik wou opnieuw als aanvaller spelen en kreeg die kans in Liedekerke waar ik al een hele voorbereiding als rechtsbuiten word opgesteld. Ik trek me zowel als diepe spits en als flankaanvaller uit de slag.”

“Bij Grimbergen werd ik omgevormd tot rechtsachter en met die positie had ik het intussen toch wel gehad. Beroepshalve ben ik aan de slag in Relegem in een elektriciteitsfirma zodat zowel het voetbal als mijn job zich nu afspelen op de lijn Liedekerke-Asse wat een voordeel betekent.”

“Ik was de voorbije jaren aan de slag bij Ternat, Ganshoren en Grimbergen.”

“Het was best leuk dat we in de Beker van België openden met een derbyzege tegen mijn ex-club Ternat, al speelden we niet onze beste wedstrijd. Een week later volgde een afstraffing tegen Racing Gent. Sedertdien zit het toch in stijgende lijn.”

Na jaren van hoogconjunctuur kende Liedekerke vorig seizoen een terugval. Kan de vernieuwde groep terugslaan?

“Ik weet nier wat de vernieuwde Vlaams-Brabantse reeks te bieden heeft. Ik speelde altijd in nationale reeksen en tref dus overwegend nieuwe tegenstrevers. Voor mij is eerste provinciale geen eindpunt. Een terugkeer naar nationale sluit ik op termijn zeker niet uit, maar eerst probeer ik nu gewoon een goed seizoen neer te zetten bij Liedekerke. Ik merkte trouwens al dat de groep goed aan elkaar klit en over een fervente aanhang beschikt. Mijn overbuur is een trouwe fan. We openen op Borght waar we hopelijk van wal kunnen steken met een driepunter. Op Kester-Gooik moeten we zondag winnen zodat we verder doorstoten in de Beker van Brabant.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio