Zoveel krijgt de Belg dit jaar gemiddeld terug van de fiscus

Zoveel krijgt de Belg dit jaar gemiddeld terug van de fiscus

Foto: Photonews

De fiscus heeft de eerste afrekeningen van de personenbelasting de deur uitgestuurd. Voor een kwart miljoen landgenoten is er goed nieuws. Zij krijgen samen 251,7 miljoen euro terug. Gemiddeld komt dat neer op 990 euro per Vlaming.

“Midden juli is de aangifte via Tax-on-web afgesloten. Inmiddels hebben onze medewerkers al de eerste 600.000 afrekeningen gemaakt”, zegt Francis Adyns, woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën. “Van deze groep krijgen ruim 254.000 Belgen geld terug, goed voor een totaal bedrag van 251,7 miljoen euro.”

De groep van ruim 30.000 Belgen die belastingen moeten bijbetalen, dienen dat ten laatste tegen 27 oktober te doen. Van hen heeft Financiën samen 21,1 miljoen euro te goed, of gemiddeld 702,70 euro per persoon.

Daarnaast is er nog een groep van bijna 316.000 landgenoten die niets moeten bijbetalen, maar ook niets terugkrijgen. “Hoofdzakelijk gepensioneerden, studenten en steuntrekkers.”

Vorig jaar was de fiscus er ook al vroeg bij. Toen waren eind augustus zo’n 510.000 afrekeningen gemaakt. Het gemiddelde bedrag dat Belgen toen terugkregen, bedroeg ‘maar’ 666,70 euro. Het gemiddelde bedrag dat Belgen moesten betalen, lag ook lager: 367 euro. “Maar het is te vroeg om tendensen te zien”, zegt Adyns. “Onze medewerkers moeten de komende tijd nog 6,2 miljoen afrekeningen maken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees