De rekken zijn zo goed als leeg, maar daar heeft deze supermarkt een goede reden voor

© Twitter

Een opvallend zicht in een supermarkt in het Duitse Hamburg. Her en der lijken producten uitgeput en in sommige rekken is zelfs helemaal niets meer te vinden. In werkelijkheid gaat om een actie waarmee de winkel een duidelijk statement wil maken tegen racisme.

ehu

Het filiaal van de grote Duitse keten Edeka heeft de rekken leeggemaakt om een reden. Alle niet in Duitsland vervaardigde producten werden weggehaald en vervangen door bordjes met anti-xenofobe slogans als “Dit rek is nogal saai, zo zonder diversiteit”, “Ons assortiment is nu begrensd”, “Zo leeg is een rek zonder vreemdelingen” en “We zullen armer zijn zonder diversiteit”.

Klanten waren duidelijk verrast toen ze met eigen ogen zagen hoeveel van hun alledaagse producten eigenlijk uit het buitenland afkomstig zijn. Onder hen Twitteraar Sven Schmidt, die foto’s maakte en ze online zette. “Als ik zie hoeveel haatreacties ik heb gekregen, ben ik blij dat ik het gepost heb als statement tegen de racisten. Zelfs al weet ik dat het hier vooral om diversiteit ging.”

“Edeka staat voor verscheidenheid en diversiteit”, legt een woordvoerder van de supermarktketen uit. “In onze winkels verkopen we heel wat producten die in verschillende regio’s van Duitsland gemaakt worden. Maar alleen samen met producten van andere landen kunnen we die unieke verscheidenheid bekomen die onze klanten zo waarderen. We zijn blij dat onze campagne zoveel positieve reacties oplevert.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen