Fransen vallen van hun stoel: dit verdiende de visagiste van Macron

© AFP

26.000 euro, dat bedrag heeft de visagiste van Emmanuel Macron op drie maanden tijd verdiend voor het verzorgen van de toekomstige president. De veertigjarige Natacha M. volgde Macron op al zijn verplaatsingen tijdens zijn presidentscampagne. Zijn voorganger, François Hollande, gaf echter nog meer uit om er op elk moment vlekkeloos uit te zien. Hij had in tegenstelling tot Macron een vaste visagiste in dienst.

evg, mrra

Het is het Franse tijdschrift Le Point dat de hand wist te leggen op twee facturen: eentje van 16.000 euro en een andere van 10.000 euro. Samen goed voor een bedrag van 26.000 euro op naam van visagiste Natacha M.

Op sociale media wordt er alleszins al de draak gestoken met deze extravagante uitgaven van de president.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Hollande gaf riante lonen aan kapper en visagiste

Voormalig president François Hollande betaalde zijn persoonlijke visagiste 6.000 euro netto per maand, wat neerkwam op een totaalbedrag voor de president van 30.000 euro per trimester. Hij gaf met andere woorden nog meer uit dan zijn opvolger.

Ook diens kapper zou destijds op een riant loon hebben kunnen rekenen. De man zou maandelijks een brutoloon van 9.895 euro hebben gekregen. Toen verwees de advocaat naar de lange dagen die de kapper moest maken om het hoge bedrag te verantwoorden. “Hij staat 24 uur per dag ter beschikking van de president, hij laat zich ook nooit door iemand anders vervangen”, zei zijn advocate aan het satirische weekblad Le Canard Enchaîné.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen