Hermans (BMC) wordt kopman bij Israëlisch team: “Het was tijd om aan mezelf te beginnen denken”

Hermans (BMC) wordt kopman bij Israëlisch team: “Het was tijd om aan mezelf te beginnen denken”

Foto: AFP

Ben Hermans (31) rijdt volgend jaar niet langer voor Worldtourploeg BMC, maar wel voor het procontinentale Israel Cycling Academy. Hij wordt kopman in de rittenwedstrijden.

Met Israel Cycling Academy kiest Hermans voor een relatief onbekend team. Gestart in 2014 als continentale ploeg verwierf het in een mum van tijd de procontinentale status, waardoor het dit jaar al mocht deelnemen aan onder meer Gent-Wevelgem. Een groei die het dankt aan de steenrijke Amerikaanse mecenas Ron Baron. Samen met de Israëlische ex-prof Margaliot wil hij de sport in Israël promoten en hoopt hij met zijn ploeg in 2019 door te stoten naar de World Tour. Daarvoor rekent hij dus op Hermans.

Na vier jaar BMC tekent hij voor twee jaar. “BMC wilde mij graag houden”, zegt hij. “Maar dit aanbod kon ik niet weigeren. Het is een ambitieuze ploeg die naar de World Tour wil en waar ik alle vrijheid krijg. Dit is het moment in mijn loopbaan om eens aan mezelf te denken, er vol voor te gaan en te zien waar het schip strandt.” Hermans won dit jaar nog de Ronde van Oman, maar moest bij BMC in de grotere rittenwedstrijden meestal in dienst rijden van Porte of Van Garderen. Dat is nu anders . “Ik word niet de kopman die door zeven ploegmaats een hele tijd uit de wind wordt gehouden. Als iemand mij op de cruciale momenten naar voor kan brengen, ben ik content.”

Vraag is welk programma hij kan rijden. Voor de Worldtourwedstrijden heeft het team nog een wildcard nodig. Met de start van de Giro volgend jaar in Jeruzalem lijkt deelname daar wel meer dan waarschijnlijk. De Spanjaard Ruben Plaza, nu nog bij Orica, wordt ploegmaat van Hermans.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.