Nieuw tv-programma: ‘Sergio in Moeders Keuken’

Sergio Herman verrast moeders van BV’s: “Ik wil graag eens koken voor de mama van Koen Wauters”

Sergio Herman verrast moeders van BV’s: “Ik wil graag eens koken voor de mama van Koen Wauters”

SterrenchefSergio Herman is begin september ook nog te zien in ’Gert Late Night’. Foto: vtm

Deze winter verwarmt VTM de Vlaamse huiskamers met een programma rond ­sterrenchef Sergio Herman (47). De titel ­Sergio in Moeders Keuken zegt het al wat: Herman zoekt BV’s op om samen het lievelingsgerecht van hun moeder te koken en haar dat te serveren. “Eten wordt lekkerder als er een herinnering aan hangt.”

De agenda van Sergio Herman en die van de Bekende Vlamingen die hij voor zijn nieuwe programma op VTM gaat opzoeken: dat worden de grootste obstakels voor Sergio in Moeders Keuken. De opnames moeten nog starten, maar op papier zit er wel muziek in de Vlaamse versie van dit Finse programma: elke week zoekt Sergio Herman een BV om de moeder van die BV te verrassen met drie gerechten én herinneringen op te halen aan vroeger. Aan het einde van de maaltijd brengt de BV nog een boodschap voor zijn of haar moeder met een brief, een lied of iets anders.

Sergio Herman, die zelf opgroeide in restaurant Oud Sluis van zijn ouders Ronnie en Ans, is bijzonder enthousiast over het idee: “Koken is emotie, beleving én herinneringen. Heel veel mensen hebben herinneringen aan het eten van hun moeder, hun grootmoeder, aan wat er thuis op tafel staat, op vakantie, wat ze wel of niet lekker vonden. Het lijkt me heel fijn om daar met een aantal mensen over te spreken. We hebben nog geen concrete namen, het zal ook kwestie van agenda’s zijn. Maar ik ken natuurlijk zelf veel mensen die in mijn restaurants komen, waar het gesprek vaak ook over eten gaat. Mij maakt het niet uit, als de mensen maar iets met eten hebben. Ik heb al eens met Koen Wauters in de keuken gestaan voor zijn programma Project K., ik zie mezelf wel koken voor zijn mama. Tom Boonen lijkt me ook wel interessant: wat at die jongen thuis, wat mocht hij niet eten, welke verleidingen waren er.”

Superieur bordje

Sergio Herman zal drie gerechten klaarmaken, samen met de BV. “Ik ga de gerechten een beetje verfijnen, maar de basis blijft. Het kan om een lievelingsgerecht gaan, maar dat hoeft niet. Stel dat een mama niet van oesters houdt, dan kan ik proberen een superieur bordje met een oester te maken dat haar wel zal smaken. Dit programma wordt ook meer dan koken, natuurlijk. We gaan op zoek naar de beste ingrediënten en nemen tijdens het winkelen misschien wel iets mee voor onderweg, iets dat we niet kunnen laten staan. Het wordt koken, praten, winkelen, lachen. Iets fijns en gezelligs, om de wintermaanden op te vrolijken.”

Of Sergio Herman ook zijn goede vriend Gert Verhulst in het programma uitnodigt, valt af te wachten: Verhulst is een gezicht van Vier, een concurrent van VTM. Vier-gezichten zijn uiterst zelden op VTM te zien. Sergio is in de week van 4 september sowieso in Gert Late Night te zien, de talkshow van Verhulst op Vier: Gert Verhulst vaart met plezierboot en al naar Cadzand, waar Sergio twee restaurants heeft. “Dat wordt sowieso een avontuur, ook culinair. Want ik ga aan boord natuurlijk wel een beetje koken.”

Corrigeer

MEER NIEUWS