WielrennenEliteOmloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke - Bert Van Lerberghe wil nog scoren in zijn slotweken bij Sport Vlaanderen-Baloise

“Eerste profzege zou de kers op de taart zijn”

“Eerste profzege zou de kers op de taart zijn”

Bert Van Lerberghe is toe aan zijn derde en meteen laatste seizoen bij Sport Vlaanderen-Baloise. Foto: BELGA

Meulebeke -

Bert Van Lerberghe heeft zijn zinnen gezet op de Omloop Mandel-Leie-Schelde van vandaag in Meulebeke. “Ik wil mijn periode bij Sport Vlaanderen-Baloise in schoonheid afsluiten”, zegt Van Lerberghe, die morgen in Merksem ook de Schaal Sels rijdt.

De Desselgemse derdejaarsprof kon onlangs zijn handtekening zetten onder een verbintenis van twee seizoenen met Cofidis. “Er waren enkele ploegen in mij geïnteresseerd, maar mijn voorkeur ging meteen uit naar het Franse team. Op alle vlakken zal ik een stap vooruit kunnen zetten. Ik zal mijn kans kunnen gaan in de kasseiklassiekers. In rittenwedstrijden zal ik dan weer de sprint helpen inleiden voor de Fransman Nacer Bouhanni.”

De progressie van Bert Van Lerberghe is opmerkelijk. “Ik ben een tevreden renner. In het voorjaar presteerde ik op niveau. Mijn twaalfde plaats in Gent-Wevelgem steekt er bovenuit. Eigenlijk had ik daar nog dichter kunnen eindigen, maar ik kwam te vroeg in de wind te zitten. Jammer ook dat ik in Parijs-Roubaix werd afgeremd door pech. Na een lekke band kon ik nog vrij vlot terugkeren, maar toen mijn versnellingsapparaat het begaf voor de Carrefour de l'Arbre, was het voorbij. Ik moest het doen met de dertigste plaats. Zonder dat oponthoud had er een mooie ereplaats ingezeten.”

De klassiekerspecialist mocht onlangs aantreden op het Europees kampioenschap in Denemarken - alweer een nieuwe kaap - en ook de BinckBank Tour stond op zijn programma. “Ik heb voldoende conditie en ritme om er een mooi seizoensslot van te maken. Een eerste zege, dat zou pas helemaal de kers op de taart zijn”, besluit Van Lerberghe, die bij de prof al drie keer op de dichtste ereplaats strandde. Vorig jaar was hij tweede in een rit van de Ruta del Sol en de Kustpijl in Knokke-Heist, dit jaar moest hij in de Ronde van Overijssel enkel de Deen Nicolai Brochner Nielsen laten voorgaan in de sprint.

2016: Pieter Vanspeybrouck

De Omloop Mandel-Leie-Schelde is intussen een wedstrijd van eerste categorie. De afstand bedraagt 170 kilometer. Vorig jaar won Pieter Vanspeybrouck. De thuisrijder kon in de slotfase de sprinters verschalken. Vanspeybrouck, in juli goed voor zeven plaatsen bij de beste twintig in de Ronde van Frnakrijk, verdedigt vandaag in Meulebeke zijn titel.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio