voetbal beker van belgië - Eliott Moore Oud-Heverlee Leuven

“Op tien dagen al veel vooruitgang geboekt”

Leuven -

Hij mag dan struiser zijn dan driekwart van zijn ploegmaats, de kapitein van de beloften van Leicester City wil bij OHL mannenvoetbal leren spelen. Elliott Moore (20, 1,96 m.) wordt op zijn wenken bediend.

“Ik speelde tot nu bij de beloften”, aldus de centrale verdediger, “maar mijn doel op termijn is een plaatsje in de eerste ploeg van mijn moederclub. Ik weet dat ik daartoe een overschakeling moet maken van het jongensvoetbal van de beloften naar het mannenvoetbal van fanionteams. Ik had voorstellen voor uitleenbeurten aan iets minder grote clubs in eigen land, maar ik koos om twee redenen voor OHL.”

“Vooreerst hebben beide clubs met King Power dezelfde eigenaar en is er op managementvlak veel samenwerking. Daarnaast zag ik een kennismaking met het voetbal en het leven op het continent als een extra kans om mijn horizon te verruimen.”

Actief meewerken aan de doelstelling van King Power om ook in België een eersteklasser te hebben speelde allicht ook mee. “Aan al wat ik hier zag en meemaakte, merk ik dat OHL alles heeft voor de hoogste reeks. Daar geraken wordt allicht moeilijker dan er te blijven deze keer.”

“Ik maakte op tien dagen al veel vooruitgang door de steun van de ervaren spelers. Ik werkte al mee aan de spectaculaire winst tegen Lierse, maar dat is geen garantie voor succes tegen Turnhout.”

Trainer Van Wijk is duidelijk: “Wij willen absoluut winnen omdat we in de volgende ronde bij de grote jongens willen. Daarom geen sprake van rotatie: we spelen met de sterkste ploeg.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio