Celebs

Deze regels zijn dagelijkse kost voor de Britse royals

Deze regels zijn dagelijkse kost voor de Britse royals

Foto: Photo News

Dat Kate Middleton geen handtekeningen mag uitdelen en dat het voltallige gezin van prins William nooit samen in één vliegtuig mag reizen, wisten fans van het Britse koningshuis ongetwijfeld al. Maar nu blijkt dat de volledige Britse koninklijke familie zich aan heel wat meer strikte regeltjes dient te houden. En die gelden zelfs voor de allerkleinsten.

De voltallige Britse koninklijke familie is gebonden aan heel wat strikte regeltjes. Daaronder vallen allerhande protocollaire gebruiken die duidelijk maken hoe iedereen zich tijdens formele activiteiten moet gedragen, maar ook hoe ieder lid van de familie gekleed dient te gaan of hoe ze hun vrije tijd door moeten brengen. Een overzicht in willekeurige volgorde:

Regel 1: Wanneer leden van de koninklijke familie de Queen tijdens een formeel evenement begroeten, dienen de mannen het hoofd te buigen en moeten de vrouwen een kleine kniebuiging maken.

Regel 2: Prins Phillip moet sinds zijn huwelijk met de Queen telkens enkele stapjes achter zijn vrouw aan lopen.

Regel 3: De Britse Queen bepaalt alles. Wanneer zij rechtstaat, staat iedereen recht. Wanneer zij tijdens een maaltijd stopt met eten, is de maaltijd voorbij. Wanneer zij bepaalt dat een gesprek voorbij is, wandelt zij als eerste weg en mag de gesprekspartner haar pas de rug toedraaien als zij weggewandeld is.

Regel 4: Leden van de koninklijke familie mogen tijdens formele gelegenheden niet aangeraakt worden. Handjes schudden kan wel, wanneer zij dit op eigen initiatief doen.

Regel 5: Vrouwen moeten tijdens een formeel evenement altijd op een bepaalde manier neerzitten: ze mogen enkel de enkels of knieën kruisen.

Regel 6: Leden van de konklijke familie moeten 'bescheiden' gekleed gaan. Een decolleté is daarbij verboden. Prins George mag geen lange broeken dragen, enkel shorts, tot hij ongeveer acht jaar oud is. Een jongetje in een lange broek wordt gezien als iemand uit de middenklasse.

Regel 7: Vrouwen moeten tijdens formele gelegenheden altijd een hoed dragen. Na zes uur 's avonds wordt de hoed vervangen door een tiara. Let op: enkel getrouwde vrouwen mogen een tiara dragen.

Regel 8: Kerstmis wordt jaarlijks gevierd op Sandringham Estate in Norfolk. De Queen staat erop dat alle leden van de koninklijke familie daar aanwezig zijn. De cadeautjes worden niet op Kerstmis geopend, maar op de avond voor Kerstmis.

Regel 9: De gerechten die gemaakt zijn in Buckingham Palace mogen geen look bevatten. De Britse Queen zou een sterke afkeer hebben van look. Ook rijst, aardappelen en pasta staan volgens haar strikte regels nooit op het avondmenu.

Regel 10: De koninklijke familie moet meerdere talen kunnen spreken. Zo zou prins George nu al zijn eerste woordjes Spaans aangeleerd krijgen.

Regel 11: Voor een lid van de koninklijke familie een verloving wil aangaan, moet daarvoor de specifieke toestemming van de Queen gevraagd worden.

Regel 12: De Britse Queen is de enige persoon in het Verenigd Koninkrijk die geen rijbewijs of nummerplaat nodig heeft.

Regel 13: De hondjes van de Queen krijgen geen gewoon hondenvoer, maar maaltijden die bereid zijn door haar persoonlijke chef. De hondjes mogen ook nooit worden terecht gewezen. Ze doen gewoon waar ze zin in hebben.

Regel 14: De leden van de koninklijke familie mogen het gezelschapsspel 'Monopoly' niet spelen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees