72ste Omloop Mandel Leie Schelde

Meulebeke beleefde topdag dankzij mooi weer en profs

Meulebeke beleefde topdag dankzij mooi weer en profs

Er kwam heel veel volk naar Meulebeke om er de profrenners aan het werk te zien. Foto: kvp

Meulebeke -

Sinds de Omloop Mandel Leie Schelde vervelde van kermiskoers naar UCI 1.1 wedstrijd voor profs, is het weer de wielerhoogdag voor Meulebeke. De fans beleefden een topdag, die al begon in het rennersdorp.

Afgelopen zaterdag werd de 72ste editie van de Omloop Mandel Leie Schelde verreden. Was de publieke belangstelling vorig jaar nog wat magertjes, dan zagen dit jaar duizenden toeschouwers Iljo Keisse als eerste over de meet spurten. Veel oudere toeschouwers herbeleefden de bijzondere sfeer van de vroegere gloriedagen.

Meulebeke beleefde topdag dankzij mooi weer en profs
Veel volk dit jaar voor de koers. Foto: kvp

Voor Meulebeke is de Omloop Mandel Leie Schelde de wielerhoogdag van het jaar. Rond de middag genoten de vele wielerfans van op de verschillende caféterrassen van de aankomst van de wielerploegen met hun gekleurde materiaalwagens en ploegbussen in het rennersdorp op het marktplein. Een paar jonge fans gingen op zoek naar een handtekening of een selfie met een van hun helden. “We hebben alvast het goede weer mee”, merkte koersdirecteur Jan Demeurise op.

Perspectieven

Stipt om 14 uur gaf burgemeester Dirk Verwilst (CD&V) het startschot van deze 72ste editie. “Ik ben zeer tevreden over de opkomst”, zei woordvoerder Pieter Roelens. “Er is meer belangstelling dan vorig jaar, in de aankomstzone is er een gezellige drukte. Het doet toch wat denken aan vroegere tijden toen nieuwelingen, junioren en elites voor een hele namiddag wielerkermis zorgden. De fundamenten zijn goed en daar gaan we nu op verderbouwen. Dit biedt mooie perspectieven voor de toekomst.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio