CLUBNIEUWS. Engels onderhandelt met nieuwe club, krijgt Anderlecht oude bekende in ruil voor Dendoncker?

CLUBNIEUWS. Engels onderhandelt met nieuwe club, krijgt Anderlecht oude bekende in ruil voor Dendoncker?

Foto: Isosport

Het lijkt vast te staan dat Leander Dendoncker Anderlecht verlaat. Monaco heeft een contract voor vijf seizoenen klaar liggen voor de middenvelder en biedt zelfs een oude bekende in ruil aan. Bij Club Brugge ontbrak Björn Engels dit weekend, hij was in Engeland om te onderhandelen met Fulham. Uw dagelijkse portie clubnieuws!

ANDERLECHT. Oude bekende als vervanger voor Dendoncker?

Leander Dendoncker is zo met een transfer bezig, dat hij zelfs niet in de kern zat voor het duel met AA Gent. Een vaarwel zonder afscheidsmatch? Monaco legt alvast een contract voor vijf jaar klaar voor de middenvelder en stuwt Meïté naar Brussel.

De komst van Dendoncker is wel afhankelijk van het vertrek van Fabinho en Mbappé van Monaco naar PSG. Omdat de Parijzenaars door de Financial Fair Play maar 140 miljoen meer mogen uitgeven, kunnen Mbappé en Fabinho wellicht alleen gehuurd worden met een knotsgekke aankoopoptie.

Monaco – dat zich niet wil laten aftroeven anticipeert wel. Het bereidde al een vijfjarig contract voor voor Dendoncker en maant Soualiho Meïté aan om te kiezen voor Anderlecht.

De zaak houdt Dendoncker zo in de ban, dat Weiler besloot hem niet mee te nemen naar Gent. “Dendoncker is bezig met een eventuele transfer”, gaf de coach toe. “Ik had al vastgesteld dat Leander niet meer zijn niveau haalt. Hij moest hier in Gent niet alleen lijfelijk aanwezig zijn, maar ook met zijn hoofd. Als Dendoncker vertrekt, zal ik dat accepteren.”

CLUBNIEUWS. Engels onderhandelt met nieuwe club, krijgt Anderlecht oude bekende in ruil voor Dendoncker?
Soualiho Meïté speelde nog niet voor Monaco. Foto: Icon Sport

Spitsen weg?

En er staat nog wat voor de deur. De spitsen Teodorczyk (Fenerbahçe?), Thelin (aangeboden bij Waasland-Beveren), Ganvoula (Kortrijk, mogelijk opnieuw Mechelen) en Harbaoui (Lokeren?) hebben allemaal nog opties. Ganvoula en Thelin haalden niet eens de selectie. De invaller van dienst was Harbaoui, die van Weiler opeens vier minuten mocht meedoen. “Als de aanvallers moeilijk scoren, dan probeer je iets anders. Voor Harbaoui was een transfer voorzien, maar hij trainde altijd mee. Het kan ook dat hij blijft.”

Veel zal afhangen van de komst van Robert Beric (St-Etienne) of nog een andere aanvaller. Ook een centrale verdediger huren is nog steeds een optie voor RSCA. (jug)

CLUB BRUGGE. Fulham gaat voor Engels, Mechelen wil Perbet

Geen Bjorn Engels in de selectie bij Club. De verdediger was dit weekend in Engeland, waar hij onderhandelde met Fulham. De tweedeklasser lijkt een belangrijke kanshebber om hem binnen te halen, hoewel er ook nog interesse is van andere clubs. Fulham, de ploeg van Odoi, volgde ook Standard-verdediger Scholz, maar Engels geniet de voorkeur om de verdediging te versterken. Stoke haakte wel af nadat het Wimmer van Tottenham kon overnemen.

Voor Rotariu wordt nog steeds een oplossing gezocht. Hij geniet interesse van Moeskroen en Antwerp. Ook voor Perbet wacht nog een transfer op huurbasis. Kortrijk wou hem graag, maar lijkt niet over de middelen te beschikken. KV Mechelen lijkt een logischere optie. Het sprak al met Club en de entourage van Perbet en wil de spits graag huren. Perbet zelf is geïnteresseerd.(svc, gegy, kvu, dvd, gma)

KV OOSTENDE. Padel moet moreel opkrikken

Om het moreel van zijn troepen op te vijzelen, kondigde trainer Yves Vanderhaeghe aan dat er een pak teamactiviteiten op het programma zouden komen. Om te beginnen vandaag. In plaats van een gewone training hopen de spelers van KVO de gedachten te verzetten met een partijtje padel.(kvu)

KAA GENT. Buffalo’s hopen tegen Genk weer op Kalinic

Lovre Kalinic moest afhaken met een blessure aan de hand, maar trainer Hein Vanhaezebrouck hoopt de Kroatische doelman te recupereren tegen Racing Genk. “Het was een oud letsel aan de pols dat opspeelde”, aldus Vanhaezebrouck. “Afgelopen week trainde hij vooral met de voeten en we hoopten hem fit te hebben, maar in laatste instantie was dat niet het geval. Hij zal zich bij de nationale ploeg van Kroatië aanmelden, maar meteen terugkeren. We zullen over twee weken evalueren of hij fit is voor de match tegen Genk, we hopen van wel.”

Brecht Dejaegere kreeg tijdens de opwarming een contractuur in de bil, maar kon toch starten. Samuel Kalu had een lichte verrekking in de dijspier en werd uit voorzorg uit de selectie gelaten. Hij zou tegen Genk fit moeten zijn. Andri­jasevic krijgt twee weken de tijd om verder te herstellen van zijn klachten aan de nek en ribben.(vdm)

LOKEREN. Emotioneel afscheid voor trouwe soldaat Koen Persoons

Na zeven jaar trouwe dienst kreeg Lokeren-middenvelder Koen Persoons zaterdag tegen Eupen een emotionele applausvervanging.

Officieel is het allemaal nog niet, maar wellicht tekent de 34-jarige middenvelder eerstdaags een contract voor twee seizoenen met optie op een extra bij OH Leuven. In minuut acht van de wedstrijd – het rugnummer van Persoons – scandeerde de Lokerse aanhang een minuut lang zijn naam. Achteraf sprong Persoons bij de spionkop om even met hen mee te feesten en maakte hij een ereronde met zijn drie kinderen. “Ik verwacht niet veel tegenwind van Lokeren”, aldus Persoons.

“Het bestuur is bereid om mee te werken aan een transfer, al zien ze me liever niet vertrekken. Kijk, ik moet aan mijn toekomst denken. Hierdoor heb ik minstens twee jaar zekerheid. Dit kan ik niet laten liggen.”(whb)

Corrigeer