Schrijnende foto uit rusthuis toont impact orkaan Harvey

Schrijnende foto uit rusthuis toont impact orkaan Harvey

Foto: Twitter

Een schrijnende foto uit een rusthuis in de Amerikaanse gemeente Dickinson (Texas) toont de ware impact van de orkaan Harvey. Bejaarden moesten er wachten tot ze pas na vele uren gered werden. Ondanks de waarschuwingen vooraf.

De dramatische foto werd gemaakt in het La Bella Vita-rusthuis. “De meeste mensen zitten in een rolstoel en zitten aan een zuurstoffles”, vertelt Kim McIntosh, dochter van de rusthuisdirecteur.

Sinds zaterdagavond waren er al waarschuwingen uitgestuurd voor het wassende water als gevolg van de storm. Zondagmorgen lokale tijd noemde een woordvoerder van het ­National Hurricane Center de overstromingen al een ramp: “Alles waarvan we gehoopt hadden dat het niet zou gebeuren, maar wat wel voorspeld was, gebeurt nu toch. Het is erg nu, en het wordt nog erger.”

Toch duurde het pas tot zondagnamiddag vooraleer de bewoners uit het rusthuis geëvacueerd worden. Volgens McIntosh kreeg haar moeder lange tijd te horen dat een evacuatie niet nodig was. Tot dus deze dramatische foto opdook. In totaal werden ongeveer 25 bewoners bevrijd.

 

 

Eerder zondag waren er twijfels over de echtheid van de foto. Maar twittergebruiker Dohobob verzekerde haar volgers dat de foto wel degelijk echt is. “Mijn tante staat op de foto die momenteel rondgaat”, schreef ze zondag. “De avondwerkers in het rusthuis doen er alles aan om de mensen te helpen.”

 

 

Nooit gezien

Het zwaarst getroffen door storm Harvey is miljoenenstad Houston, de op drie na grootste stad van de VS. Voor vele delen van de stad is het hoogste alarmpeil voor overstromingen afgekondigd, want het water staat er op veel plaatsen tot anderhalve meter hoog. Wagens staan er tot het dak onder water en op de snelwegen staat het water zelfs nog een pak hoger. De Nationale Weerdienst spreekt van een bijzonder gevaarlijke situatie en roept op naar hoger gelegen gebied te trekken

LEES OOK. Orkaan Harvey slaat genadeloos toe in Houston: “Zwaarste storm die de stad ooit gekend heeft”

De Vlaming Jonas De Schrijver woont in een buitenwijk van Houston en ziet hoe het waterpeil genadeloos blijft stijgen: “Je kan niet echt ergens naartoe. De meeste straten en snelwegen staan onder water. Het enige wat je kan doen, is afwachten. Indien het erger zou worden, veronderstel ik dat ze de mensen per boot zullen oppikken”, vertelt hij aan het VRT radionieuws.

In totaal vielen er al twee doden en zijn er al ongeveer tweeduizend mensen gered. President Trump vergaderde telefonisch met zijn ministers over de ramp. “Zelfs experts zeggen dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt”, twitterde hij. Hij beloofde de slachtoffers alle nodige hulp en brengt dinsdag een bezoek aan het getroffen gebied, zo liet het Witte Huis gisteravond weten. De overvloedige regenval zal volgens voorspellingen wellicht nog tot woensdag aanhouden.

Schrijnende foto uit rusthuis toont impact orkaan Harvey
Foto: REUTERS
Schrijnende foto uit rusthuis toont impact orkaan Harvey
Foto: REUTERS
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees