Landbouwster ontsnapt nipt aan ramp, treinverkeer onderbroken

Ieper - Het treinverkeer tussen Ieper en Komen is maandagvoormiddag tijdelijk onderbroken. Een trein kwam in aanrijding met een tractor aan een onbewaakte overweg. Er vielen geen gewonden. Dat bevestigt commissaris Georges Aeck van PZ Arro Ieper.

Het ongeval gebeurde op een onbewaakte overweg in de Komenseweg in Zillebeke. Een landbouwster reed er met een tractor met een aalkar, die gevuld was met water. Er hing een mist waardoor ze de trein vanuit Kortrijk niet vroeg genoeg zag aankomen. De vrouw probeerde de sporen nog vrij te maken. De tractor raakte van de overweg, maar de trekker kwam in aanrijding met de trein. Er vielen geen gewonden.

Een dertigtal passagiers werd geëvacueerd met bussen van De Lijn. Er is beperkte infrastructurele schade en er wordt onderzocht hoe het ongeval precies is gebeurd. "Volgens de eerste vaststellingen heeft onze signalisatie alvast correct gefunctioneerd", meldt Infrabel. Het treinstel zal worden terug getrokken naar het station van Kortrijk, waar het vertrokken was. De hinder kan dus nog een tijdje duren. Ondertussen is er een vervangende busdienst ingelegd tussen Menen en Ieper.

Corrigeer

NIEUWS