Celebs

Sergio Herman krijgt rijverbod en moet zijn rijexamen opnieuw afleggen

Sergio Herman krijgt rijverbod en moet zijn rijexamen opnieuw afleggen

Sergio Herman heeft iets te hard zijn gaspedaal ingedrukt. Foto: Hollandse Hoogte

Brugge / Damme -

Sterrenchef Sergio Herman is dinsdag door de Brugse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 720 euro en drie maanden rijverbod. Hij moet ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

Herman werd op 10 september 2016 om 9.30 uur met zijn Range Rover geflitst aan 105 per uur, terwijl hij slechts 50 per uur mocht rijden. De overtreding vond plaats ter hoogte van de werken aan de Natiënlaan in Damme.

De sterrenchef moest normaal dinsdag verschijnen voor de politierechter, maar hij liet verstek gaan voor zijn proces. De rechter veroordeelde hem tot een boete van 720 euro en drie maanden rijverbod. Bovendien moet hij zowel zijn theoretisch als praktisch rijexamen opnieuw afleggen. Tot slot moet hij ook een medisch en psychologisch onderzoek ondergaan.

De Zeeuw is niet aan zijn proefstuk toe. In mei 2014 kreeg hij van de politierechter in Gent al eens tien dagen rijverbod en een boete van 240 euro omdat hij op de E34 richting Knokke 137 per uur reed, terwijl hij slechts 90 per uur mocht rijden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees