Ze zou nooit met een fiets kunnen rijden, maar nu geeft dit meisje alle dokters lik op stuk

De 6-jarige Katherine-Belle Faughn heeft al vier jaar een stofwisselingsziekte. Als meisje van twee werd haar verteld dat de ziekte haar leven zodanig zou beïnvloeden dat ze ‘normale’ dingen, zoals het rijden van een fiets, nooit zou kunnen uitoefenen. Maar dan kenden ze Katherine nog niet!

tica

Het was haar gelukt. Na vier jaar vond Katherine uit het Amerikaanse Texas eindelijk de moed en energie om te fietsen. “Ik had tranen in mijn ogen toen ik Katherine zo bezig zag”, zegt mama Glenda. “Haar geluk is het belangrijkste in heel ons leven. De fiets geeft haar het gevoel dat ze onafhankelijk is en dingen alleen kan doen. Mijn man David en ik zijn zo blij dat het haar eindelijk gelukt is”, gaat ze verder.

“We ontdekten dat er iets ‘mis’ was met Katherine toen ze op tweejarige leeftijd nog altijd niet kon stappen. We namen haar dus mee naar het ziekenhuis. Na een paar MRI scans vertelden de dokters ons dat ze in hun hele leven nog maar één gezien hadden zoals die van Katherine. Het was meteen duidelijk: wat onze dochter heeft, is niet alledaags”, aldus Glenda. “Maar Katherine is een echte doorzetter. Na jaren van intensieve therapie, kon ze eindelijk een paar stappen zetten op haar eentje. En als je ziet waar Katherine nu staat... Het is een echt wonder.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen