Beni Monsecour : Koop eens een koe in Haïti, in drie stappen

Kies een koe op de markt... Foto: if

Destelbergen - Een koe kopen in Haïti, het idee lijkt ons iets voor de makers van een of ander spelprogramma op een exotische locatie, maar voor Beni Monsecour – de koe van het weeshuis waarover hij de zorg op zich neemt, was verdwenen, weet u wel – was het bittere ernst. De Heusdenaar rondde het project succesvol af, in drie stappen nog wel. En hij kwam met meer naar huis dan gepland.

Hoe begin je daaraan? Je rijdt naar de markt, niet langs de autostrade of de Dendermondesteenweg, maar langs de meest onherbergzame paden en paadjes, met de nodige hindernissen. En dan begint het echt: onderhandelen over het aanbod, het "marktspelletje" clever spelen, en uiteindelijk niet met één beest terugkomen, maar met een jonge koe om te kalveren, een jonge stier om te slachten en een geit om mee te kweken.  Een stapje over het hoofd gezien: die dieren laad je daar niet in een luxueuze aanhanger met bordje ‘veevervoer’, op, maar die drie stuks moeten te voet, in de volle zon, bij een gevoelstemperatuur van veertig graden, naar hun plaats van bestemming komen. “We verwachten de optocht de eerste vier uur niet terug, en we kunnen alleen maar hopen dat ze onderweg de dieren niet kwijt geraken”, postte Beni tijdens de tocht. En jawel,  de "koop-een-koe-missie" is geslaagd. Ondertussen is de hele dierentuin veilig en wel ter plaatse en heeft stier Torro er (hopelijk) maatjes bij.  Hoeveel dat nu allemaal gekost heeft?  700 Amerikaanse dollar.  “Goede prijs-kwaliteitsverhouding”, oppert Beni, ondertussen volwaardig houder van het diploma veehandelaar. Want mensen met een groot hart, die moeten een beetje van alle stielen thuis zijn. 

U vindt het een leuk verhaal, en wil ook uw groot hart tonen voor "Red een Kind"?  Een financiële bijdrage, hoe klein ook, kan al heel wat nood lenigen. Want zonder de hulp van zoveel mensen die het project genegen zijn, lukt het niet. Doen, op BE58 7370 3190 6979. En weet dat de laatste cent daar ter plaatse erg goed wordt gebruikt. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio