WielrennenEliteGrote Prijs Gemeente Kortemark

Benjamin Declercq hervat na knieperikelen: “Ik haal motivatie uit mijn tegenslagen”

© VDB

Benjamin Declercq hervat na een aanslepend knieletsel de competitie in de Grote Prijs Gemeente Kortemark. “Of ik dit seizoen nog in topconditie kan geraken, is maar de vraag. Ik hoop wel nog een aanvaardbaar niveau te halen.”

tvm

Niets dan tegenslag kende de neoprof van Sport Vlaanderen-Baloise. In de Ronde van Luxemburg was het weer van dat. De Izegemnaar werd er ten val gebracht. Een hardnekkige knieblessure dwong hem tot een lange revalidatie. In de BinckBank Tour herviel hij. Frustrerende tijden, kortom.

“Uit die tegenslagen haal ik motivatie. Ik wil terugkeren, en hopelijk zelfs sterker. Bij mijn heroptreden in juli was ik snel op peil. Na enkele wedstrijden veroverde ik al een ereplaats in Dwars door het Hageland. Die snelle terugkeer stemt me optimistisch. Mijn overstap naar de profs is eigenlijk beter verlopen dan verwacht. Wel is het nu afwachten hoe ik het er vanaf breng als ik eens een volledige campagne kan afwerken.”

Voor het seizoen legde de jongere broer van Tim goede medische testen af. “Plots was ik geen student meer en kon ik nog meer voor mijn sport leven. In de Ronde van Oman voelde ik me meteen goed. In mijn eerste voorjaarsklassieker was het wel wennen. De echte klassieke renners rijden toch nog een stuk sneller.”

Ontdekkingstocht

Benjamin Declercq zal volgend jaar voor een ontdekkingstocht staan. “De grote cols zijn allicht niet aan mij besteed. Ik denk niet dat ik een klassementsrenner kan worden in lange rittenkoersen, maar in kleinere meerdaagse afspraken met geen al te lange beklimmingen moet ik mijn mannetje kunnen staan. En ook de voorjaarskoersen liggen me. Ik ben explosief genoeg voor de Vlaamse kuitenbijters. In principe kan ik op veel terreinen mijn plan trekken. Volgend seizoen hoop ik een stuk wijzer te worden.”

“Maar eerst probeer ik nog het beste van deze campagne te maken. Hopelijk wordt mijn optreden in Kortemark een geslaagde test. Mijn knie is aan de beterhand. Op training loopt het goed, maar koers is natuurlijk nog altijd een ander gegeven. Het is afwachten hoe mijn knie zal reageren”, aldus nog Declercq.

West-Vlaamse deelnemers: o.a. Benjamin Declercq, Christophe Noppe, Jarl Salomein, Maxime Farazijn, Eliot Lietaer, Kevin Deltombe, Jens Keukeleire, Baptiste Planckaert, Guillaume Van Keirsbulck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt