Dit gloednieuwe handelscomplex moet tevens ‘prachtige toegangspoort’ tot gemeente worden

Oostkamp -

Langs de Gaston Roelandtsstraat in Oostkamp is de afbraak van het oude bedrijvencomplex aan de Rampe van start gegaan. Projectontwikkelaar Groep Vanhee realiseert er een gloednieuw handelscomplex dat wordt ingenomen door onder meer Lidl en Hubo.

De gebouwen aan de Rampe deden vroeger dienst als stelplaats van De Lijn en er waren ook verschillende handelszaken gevestigd. Maar het verloederde complex staat nu al geruime tijd leeg. De Oostkampse projectontwikkelaar Groep Vanhee verwierf de site van 15.000 vierkante meter en is onlangs gestart met de afbraak van de oude gebouwen. In de plaats komt een gloednieuw handelscomplex met ruimte voor vier handelszaken.

“In een apart volume komt een nieuwe Lidl-supermarkt”, verduidelijkt Franky Vanhee, zaakvoerder van Groep Vanhee.

“De Lidl langs de Kortrijksestraat in het Oostkampse centrum verdwijnt en de nieuwe zal met een oppervlakte van ruim 2.500 vierkante meter liefst vier keer zo groot zijn. Deze verhuizing komt ook de veiligheid in het centrum ten goede, want de verkeersstromen worden verlegd. In het grootste bouwvolume komen drie handelsruimtes. De grootste wordt ingenomen door Hubo, maar de twee resterende eenheden van elk duizend vierkante meter zijn nog niet toegewezen. We zijn in onderhandeling met een achttal kandidaten. Sowieso komen er geen winkels die concurrentie vormen voor de handelszaken in het Oostkampse centrum. Dat hebben we besloten in samenspraak met het Oostkampse gemeentebestuur, met wie we een uitstekende relatie onderhouden.”

Voorjaar 2018

De afbraak zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Tegen half september worden de grondwerken aangevat en de oplevering van de gehele site is voorzien in het voorjaar van 2018. “Op vraag van het gemeentebestuur zal het nieuwe complex een prachtige toegangspoort tot Oostkamp vormen”, vervolgt Franky Vanhee. “Het wordt een modern gebouw met een ruime parking voor 207 wagens. Die parking zal trouwens aansluiten op die van de aanpalende meubelspeciaalzaak ’t Casteelken.” Met het project is een investering van 11 à 12 miljoen euro gemoeid. Het nieuwe complex zal werk bieden aan een vijftigtal werknemers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio