Vechtfilm fnuikt reputatie

Minder inschrijvingen op school na opduiken van vechtfilm

Minder inschrijvingen op school na opduiken van vechtfilm

Damiaaninstituut viert feest 50 jaar sterk in technologie Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot -

Het Damiaaninstituut in Aarschot wordt geconfronteerd met een daling van het aantal inschrijvingen in de eerste graad. De school vermoedt dat haar reputatie een deuk kreeg door negatieve beelden.

Waar het Damiaaninstituut tot vorig jaar nog een stijging van het aantal nieuw ingeschreven leerlingen kende, is er nu een flinke daling. Voor de eerste graad werden er in vergelijking met vorig jaar vijf procent minder leerlingen ingeschreven. “Wij hebben heel sterke vermoedens dat een aantal incidenten ten onrechte aan onze school werd gelinkt”, zegt Myriam Borremans, adjunct-directeur van het Damiaaninstituut. “Zo vond begin mei een vechtpartij plaats op het terrein achter onze school. Het incident werd gefilmd. De vechtfilm ging rond op de sociale media en daarbij werd onze school meermaals vermeld. Mensen linken die feiten meteen aan onze leerlingen, maar dat is ten onrechte.”

“Ook het hele gedoe met bommetjes in de omgeving, in februari, werd aan onze leerlingen gelinkt, zo vernemen wij nu. En dat terwijl deze buurt nog meer scholen telt. Het is jammer dat die negatieve voorstelling nu een weerslag heeft op het aantal inschrijvingen voor de eerste graad. Als dat niet verandert, gaan we met een klas minder van start.”

Minder leerkrachten

“Dat zou gevolgen kunnen hebben voor de leerkrachten. Die zouden volgend schooljaar met minder kunnen zijn, gezien de telling in februari gebeurt.” In tegenstelling tot de eerste graad technische, blijken de tweede en derde graad het wel goed te doen en zelfs meer leerlingen te tellen. Ook de SIBA kampt met minder inschrijvingen. “Veel ouders opteren ervoor hun kinderen naar het algemeen secundair te sturen in de plaats van hen een vak te laten leren”, zegt burgemeester André Peeters (CD&V).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees