Wallonië in de ban van lugubere misdaad: lichaam in stukken gesneden en in Samber gegooid

Wallonië in de ban van lugubere misdaad: lichaam in stukken gesneden en in Samber gegooid

Noël Cartier zag een aantal zakken drijven in de Samber

Een macabere ontdekking in rivier de Samber houdt Wallonië in de ban. Daarin werden ter hoogte van het anders zo rustige gehucht Hourpes (in de stad Thuin, provincie Henegouwen) de voorbije dagen delen van een lichaam gevonden. Van wie het lichaam is, is nog steeds onduidelijk.

Een visser, Noël Cartier, zag dinsdag drie pakketten op het water van de Samber drijven. Er hing ook een vreemde, penetrante geur in de buurt. Ook een andere visser had donderdag al dingen zien drijven in de Samber. Hij dacht dat het een karkas was van dieren. Dat dacht ook Noël Cartier.

Toen de politie dinsdag ter plaatse kwam, bleek het om zakken te gaan waarin lichaamsdelen zaten. In een van de zakken zat een romp, in de andere zaten ledematen. De zakken waren verzwaard met stenen, maar waren toch komen bovendrijven. Duidelijk is dat er kwaad opzet in het spel is.

Man jonger dan 50

De politie ging woensdag verder op zoek naar de overige lichaamsdelen. In die zoektocht hebben ze enkele nieuwe lichaamsdelen gevonden, maar wie het slachtoffer is, is nog niet duidelijk. De onderzoekers hebben nog steeds geen hoofd van het slachtoffer. Wel is al bekend dat het om een man zou gaan die iets jonger is dan 50 jaar, en die ongeveer 1 meter 85 groot was en 115 kilogram woog.

“Ik had nooit gedacht dat het om een mens zou gaan”, zegt Cartier nog, die de lugubere ontdekking deed.

Corrigeer

MEER NIEUWS