Twintig jaar na de eerste aflevering van Man bijt Hond: dit waren de meest legendarische fragmenten

Twintig jaar na de eerste aflevering van Man bijt Hond: dit waren de meest legendarische fragmenten

1 september 1997. Televisiekijkend Vlaanderen maakt kennis met ‘Man bijt Hond’. Een programma dat triviale alledaagse nieuwtjes en gewone, onbekende mensen in de kijker zet. Met dagelijks honderdduizenden kijkers groeide het al snel uit tot een monument uit de televisiegeschiedenis. In januari 2013 verdween het legendarische programma van het scherm. Maar om de uitzendingen nog eens te vieren, hebben wij de tien meest legendarische fragmenten op een rijtje gezet.

1. Eugène en zijn auto

Eugène reed elke dag zijn auto binnen en buiten zijn garage. Op zich niets bijzonders, tot hij aan Man bijt Hond vertelde dat hij slechts drie centimeter overhad aan elke kant. De man uit Liedekerke toonde in dit filmpje zowel zijn parkeerkunsten als zijn lenigheid.

2. “They speaken English”

Een fragment uit de rubriek ‘Wordt vervolgd’. Een koppel uit Sint-Rita praatte ‘Engels’ onder mekaar zodat de inwonende vader hen niet zou begrijpen. “There are some things we want private for us on our own”, antwoordde de zoon op de waarom-vraag van Man bijt Hond.

3. De West-Vlaamse boeren

Enkele West-Vlaamse boeren legden aan Poolse gastarbeiders uit wat ze moesten doen als ze een obus zagen op het veld. Opnieuw een prachtig voorbeeld van gesofisticeerd Engels.

4. Vaneigens: het vriendje en poëzie

Het concept was eenvoudig: leden van de familie Vaneigens houden humoristische dialogen achter een bureau. Toch was Vaneigens, met Pappie (Frank Focketyn) en Mammie (Tania Van der Sanden), ongetwijfeld een van de populairste delen van Man bijt Hond.

5. Eric van Mechelen uit Berchem, de knikkerfanaat

Eric van Mechelen, gepassioneerd door knikkers, gaf zijn kinderen - want zo noemde hij zijn knikkers - allemaal een sticker met hun naam en snelheid waarmee ze de knikkerbaan afgleden. Acht uur per dag was hij bezig met zijn passie.

6. “Mijn kleren zijn mijn hobby”

“Dit zijn mijn kleren voor de zomer. Dit zijn mijn kleren voor het tussenseizoen. Dit zijn mijn winterkleren. Dit zijn mijn feestkleren.” De modebewuste vrouw van deze Vlaming veranderde vier keer per dag van kleren.

7. Zwart-wit

Ook deze vrouw was bijzonder modebewust. Al zag ze het leven wel wat zwart-wit. Zelf ging ze nooit de deur uit zonder zwart-witte kleren en ze verstond niet dat anderen dat wel doen. Zelfs de zebra’s in de Antwerpse zoo voldeden niet aan haar eisen: “Mochten die nu echt uitgesproken wit-zwart zijn, dan zouden die perfect zijn.”

8. Recyclage-rijst

Noël en Rita waren bij elk trouwfeest van de partij om er de rijstkorrels op te vegen. Die namen ze nadien mee naar huis om er rijstpap van te maken. “Er kan af en toe nog een zwart dingetje in zitten, maar verder proef je geen verschil.”

9. Scheet in camionette

Met vijf een middagpauze houden in een camionette, hoe organiseer je dat?

10. Gabber of zwabber

Twee jongemannen uit Scherpenheuvel gaven de wereld een beetje inzicht in de wereld van de gabbers. Ze lieten de camera’s ook mee volgen hoe ze op het internet op zoek gingen naar een nieuw lief.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees