Kruispunt waar fietsster (87) overleed in Peulis, krijgt oversteekplaats

Kruispunt waar fietsster (87) overleed in Peulis, krijgt oversteekplaats

De plaats waar het dodelijke ongeval gebeurde. Foto: kvro

Putte - Het kruispunt Mechelbaan-Scherpstuklei in Peulis (Putte), waar maandag Clementine Ayraut (87) overleed na een aanrijding, krijgt een fietsoversteekplaats. Ook in Beerzel krijgt de N15 een extra oversteek.

Het gemeentebestuur van Putte diende drie jaar geleden een dossier in bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om te wijzen op het belang van de oversteekbaarheid van de Mechelbaan (N15). "De verkeersdrukte nam daar de jongste jaren aanzienlijk toe omwille van de doortrekking van de R6",  zegt Jef Schoenmaekers van het AWV. "De fietspaden langs de N15 zijn al vrijliggend, maar stapsgewijs pakken we de zwakke schakels aan. Zo kregen we inderdaad het signaal dat er aandacht moest besteed worden aan extra oversteekplaatsen op de N15."

Zowel het kruispunt Mechelbaan-Scherpstuklei in Peulis als het kruispunt Mechelbaan-Jan de Cordestraat in Beerzel krijgen daarom elk een fietsoversteekplaats. "De rijweg wordt er opgedeeld met middeneilanden, zodat fietsers in het midden van de oversteek beveiligd zijn en er eventueel kunnen pauzeren", zegt Schoenmaekers. "Dat betekent ook dat het hele kruispunt lichtjes moet verbreden, om de breedte van de rijstroken te behouden. In Beerzel wordt een bushalte verplaatst en er moeten enkele bomen gerooid worden. De technische ontwerpen zijn inmiddels rond. We streven ernaar om te starten in het voorjaar van 2018.”

Al voor het dramatisch ongeval met Clementine Ayraut maakte de buurt in Peulis zich zorgen over de veiligheid ter hoogte van het kruispunt. Dat benadrukten verschillende vrienden en kennissen van het slachtoffer maandag nog. Zaterdag om 11.30 uur wordt in de kerk van Peulis van haar afscheid genomen.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio