E40 dit weekend nachtje dicht voor eerste Parkbosbrug

E40 dit weekend nachtje dicht voor eerste Parkbosbrug

Foto: Stad Gent

Gent - De bouw van twee 100 meter lange wandel- en fietsbruggen, die het zuiden van Gent zullen verbinden met De Pinte en het Parkbos, rondt dit weekend een belangrijke kaap. De E40 wordt een nacht afgesloten voor de installatie van een van de brugdekken.

De Parkbosbruggen zijn twee enorme fietsbruggen van 140 en 136 meter lang, die het einde van de De Pintelaan verbinden met het Parkbos in Sint-Denijs-Westrem, dwars over de Ringvaart en over de E40. In januari begon het voorbereidende werk. Op vrijdag 1 september wordt de eerste brug over de snelweg geplaatst. Het brugdek van de eerste brug weegt 160 ton en zal met twee kranen op de juiste plaats worden gezet.

Daarvoor moet de E40 wel een nacht helemaal worden afgesloten. De E40 wordt vrijdagavond om 22 uur afgesloten en zou om 6 uur zaterdagochtend weer open moeten zijn. Verkeer zal die nacht moeten omrijden langs de R4.

Tegen tegen de zomer van volgend jaar zouden de twee bruggen klaar moeten zijn. De kostprijs is 4,2 miljoen euro (zonder btw), verdeeld tussen de Vlaamse regering, De Pinte, Sint-Martens-Latem, de provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Landmaatschappij en de Stad Gent.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio