Is dit dé oplossing voor drukbezette ouders in september?

Is dit dé oplossing voor drukbezette ouders in september?

Tom Houben heeft een simpele oplossing voor ouders die niet van boeken kaften houden. Foto: jph

Wilsele -

Tom Houben (43), zaakvoerder van Cyaan & Co, een kantoorspullenwinkel op de Aarschotsesteenweg in Wilsele, biedt een dienst aan waarin ouders met schoolgaande kinderen misschien wel interesse zullen hebben: mensen kunnen hun schoolboeken er afzetten en even later gekaft terug oppikken.

Hiervoor gebruikt Tom een kaftmachine. “Ouders die geen zin of tijd hebben om al die schoolboeken van hun kinderen te kaften, kunnen bij mij terecht”, zegt hij trots.

“In deze tijden is het niet zo gemakkelijk om rond te komen als zelfstandige. Ik wou daarom iets aanbieden dat me zou onderscheiden van andere kantoorhandelaars. Toen ik de machine - die trouwens van Italiaanse makelij is - tegenkwam op een beurs in de Brabanthal, vond ik het een heel leuk idee. Ik heb zelf drie schoolgaande kinderen en wanneer het schooljaar begint, is m'n vrouw twee volle avonden bezig met kaften. En dat terwijl ze een drukke job heeft. En ik kan het zelfs niet. Kaften is nog niet zo gemakkelijk, hé? Zeker als je klevende folie gebruikt. Dan komen er plooien in en krijg je de folie niet meer los.”

Tom heeft een punt, maar zijn kaftservice is wel nogal prijzig: 1,95 euro per boek. “Dat is niet zo duur als je bedenkt dat je de kaft nadien nog kunt gebruiken”, verdedigt hij zich. “Hij bestaat uit stevige, transparante plastic en gaat zeker twee jaar mee.”

Corrigeer

NIEUWS