Blinde man opnieuw op de planken na val

Blinde man opnieuw op de planken na val

Pol Verest viel van het podium en brak vijf ribben. Foto: pvw

Vilvoorde -

Pol Verest, de blinde acteur die tijdens een optreden van het podium viel en vijf ribben brak, staat opnieuw op de planken voor een benefietvoorstelling.

Dankzij een intense samenwerking tussen Theater van A tot Z, cultuurcentrum Het Bolwerk, de stad Vilvoorde en theatergezelschap De Goubloem wordt morgen om 20 uur een benefietvoorstelling van ‘Tiresias’ opgevoerd.

Tiresias is een van de boeiendste theaterpersonages uit de Griekse oudheid. Zijn verhaal begint wanneer hij gepassioneerd staat te gluren naar de oogverblindende godin Athena, die naakt aan het baden is. Als straf maakt ze hem blind, maar in ruil geeft ze hem de gave in de toekomst te kijken.

De regie is in handen van Rudy Goes, die zelf ook aan een oogaandoening lijdt en wiens zoon blind is. Pol Verest, zelf blind, vertolkt een van de hoofdrollen. Aan zijn zijde staan Anne Van Opstal en Gregory Van Damme.

De theaterproductie werd in februari voor het eerst op de planken gebracht, maar werd in maart noodgedwongen stopgezet. Verest viel toen van het podium en brak vijf ribben. De blinde acteur drong echter aan om de voorstelling na zijn herstel te hervatten.

Dat leidt nu tot een benefietvoorstelling ten voordele van ‘Licht en Leven’, een vzw die hulp biedt aan blinden en slechtzienden.

INFO

De voorstelling vindt plaats op 2 september om 20 uur in CC Bolwerk. Tickets via www.degoubloem.be of op tel. 0475-910.383.

Corrigeer

NIEUWS