Deze twee ondernemers werden nooit serieus genomen, tot ze een man verzonnen om hen bij te staan

© Witchsy

Toen Kate en Penelope hun platform voor de verkoop van ‘rare kunst’ opstartten, hadden ze nooit verwacht dat dat makkelijk zou zijn. Dat zelfs de mensen die voor hen werkten hen niet serieus zouden nemen, daar waren ze echter niet op voorbereid. Maar alles veranderde toen ze hun fictieve mede-stichter Keith lieten communiceren met hun grafisch ontwerpers en programmeurs.

nkdr

Het klinkt niet bepaald als een makkelijke weg naar succes, het oprichten van een webshop voor ‘rare kunst’, iets wat beide stichtsters ook bevestigen. “Toen we begonnen, werden we meteen geconfronteerd met ‘ben je wel zeker’ en ‘klinkt dit als een goed idee’”, vertelt Kate Dwyer. “Ik denk dat het was omdat we jonge vrouwen zijn, dat mensen dachten dat wat we deden niet meer was dan een schattig idee of een leuke hobby.”

Hun platform ‘Witchsy’, waar ze pins, ringen en kleding verkopen met opschriften die lijnrecht ingaan tegen de melige dingen die je vaak bij de grote ketens tegenkomt. Ze draaiden al een omzet van 200.000 dollar in hun eerste jaar en vonden zelfs een eerste externe investeerder. Het gaat goed met Witchsy, maar daarvoor moesten de dames wel een originele oplossing vinden voor het seksisme waarmee ze als vrouwelijke bedrijfsleiders geconfronteerd werden.

(lees hieronder verder)

Eerst en vooral was er de programmeur die stiekem had geprobeerd alle data van hun website te wissen nadat Penelope niet met hem op date wilde. Hij slaagde er niet in, maar het zorgde ervoor dat de dames wel op hun hoede waren.

Het duurde dan ook niet lang voor ze een patroon merkten in hoe de grafisch ontwerpers en programmeurs die ze betaalden voor hun diensten, met hen communiceerden. Het ging bijna steevast om mannen die vaak kort en na lange tijd antwoordden, niet altijd even beleefd waren en soms hun mails zelfs begonnen met “Oké meisjes”.

Op dat moment hebben Kate en Penelope hun derde mede-stichter in het leven geroepen, “Keith Mann”. Een volledig fictief personage dat ze sindsdien lieten mailen met hun ontwerpers en programmeurs. “Het was dag en nacht verschil”, aldus Kate.

(lees hieronder verder)

“Mij zou het dagen duren om een antwoord te krijgen, maar Keith kreeg niet alleen een antwoord en een stand van zaken, maar werd zelfs gevraagd of hij nog iets anders wilde hebben en of ze hem nog ergens bij konden helpen.”

“Ik denk dat we ons dit heel erg hadden kunnen aantrekken”, vertelt Kate. “Wauw, gaan mensen echt met meer respect praten tegen deze denkbeeldige man dan tegen ons? Maar we dachten, weet je wat, dit is duidelijk deel van de wereld waarin we leven. We willen dit en we willen dat dit slaagt.”

Ondertussen hebben de dames Keith met vervroegd pensioen gestuurd, maar Kate en Penelope sluiten niet uit dat ze hem in de toekomst nog terug in dienst zullen nemen.

LEES OOK. Martin wisselde stiekem van e-mail met zijn vrouwelijke collega. Hij kon amper vatten wat er gebeurde: “In de hel beland”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen